Naslovnica Gospodarstvo Po Milanu bodo slovenski lesarji obiskali tudi Dubaj

Po Milanu bodo slovenski lesarji obiskali tudi Dubaj

Avtor: Spletno Uredništvo
Pred dnevi se je iz Milana vrnila delegacija slovenskih lesarjev, ki je obiskala sejem MADE EXPO. Tokrat so si pod okriljem agencije Spirit Slovenija člani delegacije dobro ogledali ta prestižen sejem arhitekture in gradbeništva ter opravili vrsto plodnih delovnih srečanj z italijanskimi arhitekti, agenti in poslovnimi partnerji.
Prizor z letošnjega sejma v Made Expo v Milanu (foto: Spirit Slovenija/Lesarski grozd)

Sejemski dogodek ‘Made Expo’, ki ga na vsaki dve leti pripravijo v Milanu, je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja gradbeništva ter energetsko varčne gradnje. Na tem sejmu so običajno razstavljeni sodobni materiali in montažni elementi za gradnjo, konstrukcijski sistemi, izolacijski materiali in tehnologije, fasade, elementi za ostrešja, elementi za zasteklitve in senčila, poseben poudarek pa je glede elementov in tehnologij za energetsko varčno gradnjo.

Z Javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva Spirit Slovenija so sporočili podatek, da je letos ‘Made Expo’ skupno obiskalo natanko 45,516 poslovnih obiskovalcev. Tokrat so slovenske barve na italijanskih tleh zastopali predstavniki sedmih podjetij oziroma institucij in sicer so bili to zastopniki podjetij Marles hiše, Jelovica hiše, Riko hiše, M Sora, iQwood, Donar in zavoda Lesarski grozd.

 »Slovenska lesna podjetja so inovativna, fleksibilna in zaupanja vredna, ponudijo pa lahko širok spekter visoko kakovostnih izdelkov in storitev. Že tradicionalno je njihov delež izvoza preko 50 odstotkov na najzahtevnejše trge EU, tudi italijanskega,« je pojasnil generalni direktor Direktorata za lesarstvo pri MGRT Danilo Anton Ranc. Sicer so bili vtisi slovenske delegacije pozitivni, saj so bili odzivi italijanskih partnerjev nad pričakovanji.

Januarja pa se obeta še podoben obisk delegacije slovenskih lesarjev na svetovni razstavi EXPO Dubaj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.