Naslovnica Šport Po letu dni korona-pavze se vrača mednarodna odbojka na snegu

Po letu dni korona-pavze se vrača mednarodna odbojka na snegu

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Odbojkarske zveze Slovenije prihaja novica, da se bo kmalu začela nova sezona Evropske serije odbojke na snegu. Prva letošnja turnirja bo gostil avstrijski Wagrain, dogovarjajo pa se tudi z drugimi potencialnimi gostitelji.

Prizor z Evropskega prvenstva 2018 v Wagrainu (foto: CEV/OZS)

 

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) se je kljub vsem zapletom s pandemijo koronavirusa uspela dogovoriti za pričetek evropske sezone 2021 v najmanj množični, a vseeno izjemno zanimivi obliki odbojke – odbojki na snegu. Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so zato pravkar posredovali informacijo, da bo prva dva turnirja sezone gostilo avstrijsko prozorišče Wagrain.

Uvodni turnir nove sezone odbojke na snegu bo tam na sporedu med 19. in 21. februarjem, že naslednji teden pa bo (med 26. in 28. februarjem ) na istem prizorišču na vrsti še drugi turnir Evropske odbojkarske konfederacije. Wagrain se sicer nahaja v osrednji Avstriji in sicer približno 6 kilometrov zahodno od precej bolj znanega smučarskega središča Flachau. Morda širši javnosti ni tako znan, med odbojkarji pa je že 10 klet zelo priljubljen.

»Pred več kot desetimi leti je bil prav Wagrain prizorišče prvih tekem v odbojki na snegu, ki se je kasneje razvila v uradno odbojkarsko panogo pod okriljem svetovne in evropske zveze, promocijsko pa smo jo leta 2018 tudi že lahko spremljali v okviru zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu«, so sporočili z OZS. Spomnili so še, da je bil zadnji turnir evropske serije na sporedu februarja lani v slovaškem Donovalyju.

Kasnejši marčevski turnirji so bili enako kot evropsko prvenstvo 2020 zaradi prvega izbruha pandemije koronavirusa odpovedani. Po skoraj natanko letu dni se torej tudi ta športna panoga vrača ‘med žive’. CEV se za naslednje postaje sezone sedaj dogovarja še z organizatorji iz Švice in Italije. Doma pa je vse precej bolj vprašljivo, saj trenutno kaže, da letos pri OZS ne bodo uspeli izpeljati slovenskega državnega prvenstva v odbojki na snegu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.