Naslovnica Trendi Po EMI in Evroviziji sedaj prihaja še Pesem Amerike

Po EMI in Evroviziji sedaj prihaja še Pesem Amerike

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto se na TV Slovenija napoveduje velika glasbena novost. Na drugi program namreč prihaja ameriška verzija Evrovizije, ki se imenuje ‘Pesem Amerike’. Gre za prvo od osmih dvournih glasbenih oddaj, ki jih bosta vodila znana glasbenika Kelly Clarkson in Snoop Dogg. Skupno se bo za prestižno zmago pomerilo kar 56 glasbenikov, ki bodo zastopali vse ameriške zvezne države in ostala ameriška ozemlja.
Po EMI in Evroviziji sedaj prihaja še Pesem Amerike

Kelly Clarkson in Snoop Dogg sta voditelja nove oddaje ‘Pesem Amerike’ (foto: SOJ RTV SLO/NBC)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je najavila, da bo v soboto (26. marca) ob 22.20 na sporedu velika glasbena premiera. Gre namreč za glasbeno tekmovanje, v katerem bodo po vzoru Evrovizije izbirali najboljšo skladbo ZDA. Po EMI in Evroviziji tako na TV Slovenija prihaja še tretja podobna oddaja, le da jo bodo tokrat producirali Američani in bo zato zelo zanimiva strokovna primerjava glede kakovosti oddaje, izvajalcev, glasovanja…

»Pesem Amerike, ki je nastala po vzoru evrovizijskega glasbenega tekmovanja, bo potekala v osmih dvournih glasbenih oddajah, ki jih bosta vodila uveljavljena ameriška glasbenika Kelly Clarkson in Snoop Dogg. Nastopilo bo kar 56 predstavnikov, ki se bodo najprej pomerili v kvalifikacijah, nato pa še v polfinalu in finalu. O zmagovalni skladbi bodo odločali tako glasovi strokovne žirije kot glasovi gledalk in gledalcev,« sporočajo z RTV SLO.

Sicer seznam obsega široko paleto izvajalcev, od vzhajajočih zvezd pa vse do že dobro znanih imen, ki bodo z avtorskimi skladbami zajeli pestro paleto različnih ameriških glasbenih zvrsti. Kot pri Evroviziji vsak pa bo nastopajoči predstavljal eno državo. ZDA namreč sestavlja 50 zveznih držav, federalni distrikt Columbia (prestolnica Washington) in 5 ‘pridruženih teritorijev’ – Portoriko, Ameriška Samoa, Ameriški deviški otoki, Guam in Severni Marijanski otoki.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.