Naslovnica Šport Odbojkarice reprezentance U-19 pred domačimi kvalifikacijami za EP

Odbojkarice reprezentance U-19 pred domačimi kvalifikacijami za EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko žensko odbojkarsko izbrano vrsta do 19. leta starosti kmalu čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo tokrat potekale v Mariboru. Med 8. do 10. aprilom si bo na domačem parketu Slovenija skušala zagotoviti še tretji nastop na EuroVolleyju, ki bo sicer letos konec poletja na sporedu v Severni Makedoniji.
Odbojkarice reprezentance U-19 pred domačimi kvalifikacijami za EP

Selektor Miklavc s svojimi varovankami (foto: CEV/odgojka.si)

Mlade slovenske odbojkarice iz reprezentance U-19, ki jih vodi izkušeni selektor in nekoč odličen slovenski odbojkar Samo Miklavc, se bodo za uvrstitev na letošnje Evropsko prvenstvo v kategoriji U-19 potegovale pred slovenskimi navijači. Kot so spomnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS),  bo kvalifikacijski turnir skupine D gostil mariborski športni center Draš, tam pa se bodo slovenske odbojkarice najprej srečale s Finsko in nato še z Bolgarijo.

Med obema tekmama bo tudi dan premora. Sicer bi se morale najbolj perspektivne slovenske mladinke po prvotnem tekmovalnem programu srečati še s Švedsko, vendar je prišlo s strani Evropske odbojkarske zveze CEV zaradi dogajanja v Ukrajini do izključitve vseh reprezentanc Rusije in Belorusije z vseh tekmovanj, nakar so švedsko izbrano vrsto kar lepo prestavili v eno izmed ostalih kvalifikacijskih skupin.

»Slovenske odbojkarice, rojene leta 2004 in mlajše, so med evropsko elito doslej nastopile že dvakrat. Leta 2019 so pod vodstvom Žive Cof na EP do 16 let v Italiji in na Hrvaškem osvojile 4. mesto, na prvenstvu v Črni Gori leta 2020 pa so bile sedme. Miklavc, ki mu bodo pri delu pomagali pomočnik Borut Kralj, trenerka za telesno pripravo Rosana Krajnc in statistik Sebastjan Mavrič, je na priprave poklical 16 odbojkaric,« so pojasnili z OZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.