Naslovnica Trendi Po 35 letih ustvarjanja Na Sever z Avtomobili

Po 35 letih ustvarjanja Na Sever z Avtomobili

Avtor: Spletno Uredništvo

Glasbena skupina Avtomobili je v oktober vkorakala z novo skladbo z njihovega zadnjega studijskega albuma Daleč. Skladba Na Sever, ki jo zaznamuje nekoliko trši zvok v refrenu, pripoveduje o nemiru in strahu, ki nas prevzame, ko se nam zazdi, da se svet, ki nam je bil znan in domač ter smo se v njem prepoznali in dobro počutili, spreminja v nekaj hladnega in tujega.

carsAvtomobili pravijo, da ni več varnosti in ne miru, le upanje, da bo čas tudi v tem novem svetu našel prostor za nas (foto: PR GIG). 

  

Primorska glasbena zasedba Avtomobili slovensko občinstvo že več 35 let razvaja s svojimi edinstvenimi pop melodijami. Z aktualnim albumom ‘Daleč’, ki so ga prvič predstavili na koncertu v Kinu Šiška in navdušili občinstvo, pa so fantje še dodatno potrdili svoj sloves ene najbolj prepoznavnih skupin v Sloveniji. Sedaj so se posvetili singlu z zadnjega labuma, pesmi ‘Na Sever’.

Sicer sami za album pravijo, da gre za eno njihovih najbolj zrelih plošč, na kateri je čutiti organsko povezanost izvedbe, muziciranje pa je vedno podrejeno skladbi in njeni vsebini. Avtomobile, ki so v svoji bogati dolgoletni karieri nanizali številna sodelovanja s priznanimi slovenskimi ustvarjalci, so nazadnje koncertirali prejšnji petek, 28. septembra v Ajdovščini. Tam so glasovne moči ponovno združili s fenomenalno Severo Gjurin in obiskovalcem pripravili nepozaben koncert.

Sicer pa se Avtomobili že pospešeno pripravljajo na akustični koncert v ljubljanski Drami SNG, ki bo na sporedu v nedeljo, 14.oktobra. Dva dni prej, pa bo v Kavarni Drama tudi predstavitev knjige besedil frontmana skupine Marka Vuksanovića ‘Skozi leta…’, s katero avtor obeležuje več kot 35 let delovanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.