Naslovnica Šport Plezalci odhajajo na evropsko prvenstvo v Moskvo

Plezalci odhajajo na evropsko prvenstvo v Moskvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je danes odpotovala v Moskvo, kjer jo med 21. in 29. novembrom čaka evropsko prvenstvo v športnem plezanju. Na tekmovanje pa so odpotovali le Vita Lukan, Jernej Kruder in Anže Peharc, saj Janja Garnbret in Mia Krampl že pred časom izpolnili olimpijsko normo in v trenutnih razmerah raje ne bosta tvegali pot v Rusijo.

Del slovenske plezalne reprezentance (foto: SJ)

 

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je danes z Brnika prek Beograda odpotovala v Moskvo, kjer jo med 21. in 29. novembrom čaka evropsko prvenstvo v športnem plezanju, natančneje v olimpijski kombinaciji ter hitrosti, težavnosti in balvanih. EP bo minilo v znamenju zdravstvenih ukrepov zaradi pandemije koronavirusa in tudi s tem povezanih odsotnosti nekaterih športnikov.

Sicer bo tokrat nastop pomembnejši za moške, saj se bodo potegovali še za zadnjo olimpijsko vozovnico. Med kandidati za pot na Japonsko sta tudi Jernej Kruder in Anže Peharc. Vendar so tudi strokovnjaki s Plezalne zveze Slovenije (PZS) izognili napovedim o končni uvrstitvi, saj je pandemija prekrižala načrte vsem. Zaradi izostanka tekem v tej sezoni je nemogoče vedeti, kdo bi lahko v ruski prestolnici pokazal največ.

»Prej nisem bil tako navdušen nad tekmo, saj sem vedel, da veliko tekmovalcev ne bo prišlo v Moskvo, tam bo zelo okrnjena zasedba ter bodo tekmovalni pogoji na trenutno situacijo precej drugačni. A soočanje s temi razmerami je zame izziv. Imel sem odlične priprave za tekmo in sem zelo dobro pripravljen, tako da komaj čakam, da pokažem svojo formo tudi v tekmovalnih razmerah,« je za spletno stran PZS povedal dobro razpoloženi Anže Peharc.

EP se bo udeležila tudi Vita Lukan, ki bo v Moskvo odšla predvsem nabirat izkušnje (in zakaj ne – tudi odličja), saj sta slovenski ženski olimpijski kvoti že zapolnjeni. Janja Garnbret si je na lanskem SP na Japonskem prva zagotovila vozovnico za Olimpijske igre, sledila pa je še Mia Krampl na lanskih dodatnih kvalifikacijah v francoskem Toulousu. V Moskvo sicer poleg 3 plezalcev in slovenskega selektorja Gorazda Hrena potujeta še njegova pomočnika Luka Fonda in Domen Švab.

Velja dodati, da bo tokrat na EP sodelovalo le 16 reprezentanc.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.