Naslovnica Svet & EU Plenarno zasedanje in analiza stanja v EU

Plenarno zasedanje in analiza stanja v EU

Avtor: Spletno Uredništvo

Strukture EU po poletnem premoru še ne delujejo s polno paro. Medtem ko se Parlament EU pripravlja na tematsko zelo pestro mesečno plenarno zasedanje, pa se Komisija EU osredotoča na vsakoletni septembrski govor o stanju v Evropski uniji.

Plenarno zasedanje in analiza stanja v EU

Lanski govor predsednice Komisije EU Ursule von der Leyen v Parlamentu EU, ko še ni bilo potrebe po maskah (foto: Parlament EU/commons.wikimedia.org)

 

Evropski parlament se trenutno pripravlja na septembrsko plenarno zasedanje, ki bo prvo po dolgem poletnem premoru. Pričelo se bo v ponedeljek 14. septembra in bo v Strasborugu potekalo do četrtka, 17. septembra. V teh štirih dneh se bodo člani raznih odborov in poslanci Evropskega parlamenta posvetili številnim različnim temam – od zdravstvenih, strateških, ekoloških, finančnih, socialnih…

En od najbolj pomembnih dogodkov tega plenarnega zasedanja bo na sporedu v sredo, 16. septembra. Tedaj bo namreč na vrsti tudi vsakoletni govor predsednika Evropske komisije o stanju v EU, v katerem se povzamejo dosežki iz preteklega leta in predstavijo prednostne naloge za prihodnje enoletno obdobje. Predsednica Komisije EU Ursula von der Leyen in njen govor o stanju EU sta na delovnem programu zasedanja napovedana od 9.00 do 11.50.

Govor predsednice sicer ne bo trajal skoraj tri ure, ampak bo precej krajši, večina predvidenega časa bo namreč namenjena razpravi s poslanci Parlamenta EU. »Komisija je še naprej v celoti odločena uresničevati vodilne pobude, evropski zeleni dogovor in digitalno strategijo, saj so ključnega pomena za ponovni zagon evropskega gospodarstva in izgradnjo odpornejše, bolj trajnostne, pravičnejše in uspešnejše Evrope,« so o stanju EU in govoru predsednice napovedali s Komisije EU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.