Naslovnica Trendi Platana je na slovenski glasbeni sceni že 50 let

Platana je na slovenski glasbeni sceni že 50 let

Avtor: Spletno Uredništvo
V Sloveniji ni veliko glasbenih skupin, ki bi se lahko pohvalile s 50 leti delovanja. Ena od teh je znana predvsem na južnem delu Primorske, imenuje se Platana in bo čez dober mesec praznovala Abrahama, seveda na odru.
Platana je na slovenski glasbeni sceni že 50 let

Foto-poziranje Platane in Lare B. po predstavitveni tiskovni konferenci v koprski Hiši refoška (foto: PR Koda Events)

Ob prestižnem  okroglem jubileju je skupina Platana napovedala velik koncert, ki so ga poimenovali ‘Platana 50 – zlati časi časi’ in bo na sporedu v dvorani OŠ Koper, v soboto 5. novembra ob 20. uri. Sedanja zasedba Platane, v kateri so Armando Baruca, Adriano Baruca, Ervin Može in Marino Marinac, bo ob tej priložnosti okrepljena s številnimi gosti, nastopila pa bo tudi v razširjeni postavi, ki jo bodo sestavljali predvsem člani zasedbe Gedore.

Po dolgoletnem premoru se bo znova aktivirala tudi glasbenica, pevka, avtorica in skladateljica Lara Baruca, ki bo tokrat poskrbela za spremljevalne vokale. Dogodek so ta teden napovedali v Hiši refoška Vinakoper, kjer bodo (kot na ostalih klasičnih prodajnih mestih ) prodajali tudi vstopnice za koncert. Posebnost je nedvomno ta, da bodo kupcem vstopnice v vinski kleti podarili tudi steklenico nove linije vin ‘Zlati časi’.

Koncert ‘Platana 50 – zlati časi’ bo posnela ekipa Radia Koper, tako da se kasneje najbrž obeta tudi izdaja CD-ja. Sicer je bila platana zadnjih 50 let nepogrešljiva na primorskih vaških praznikih, izdala je več kaset, napisala prvo himno NK Koper ter bila zaradi svoje energije in glasbenega znanja članov skupine spremljevalna zasedba mnogim znanim pevcem iz bivše Jugoslavije, kot so Tomislav Ivčić, Moni Kovačić, Lidija Percan in Alfi Nipič.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.