Naslovnica Trendi Pisan koncertni teden na Letnem vrtu

Pisan koncertni teden na Letnem vrtu

Avtor: Spletno Uredništvo
Koncertni teden na Letnem vrtu bodo po včerajšnjem nastopu DJ Bakta zaznamovali še štirje raznoliki glasbeni dogodki, ki se bodo zvrstili do danes sobote.
Pisan koncertni teden na Letnem vrtu

Plakat današnjega večernega trojnega koncerta (foto: FB Širom)

Najprej bodo danes ob 19.30 na Letnem vrtu Gala Hale nastopile kar 3 skupine. Za imenom Azu Inu Eli se skriva etnomuzikolog iz Peruja, skupino Kuunatic tvorijo tri japonske izvajalke tradicionalne glasbe s sodobnimi primesmi, slovenska skupina Širom pa je prav tako trio, ki se posveča pretežno ‘folk’ glasbi. Gre za tri različne poti povezovanja ljudskih izročil z modernim glasbenimi zvrstmi, tudi zaradi izvora izvajalcev.

Jutri (četrtek, 6. julij) ob 20. uri na oder Letnega vrta prihaja projekt ‘Dub corner’ za katerim stoji (in vrti) znani ljubljanski reggeae DJ z umetniškim imenom OhoRoho. Petek (7. julij) bo od 21. ure dalje v znamenju dogodka ‘Zeleno sonce 149: Summer Lover’. Za glasbeno selekcijo funka, soula, latina, disca in boogieja bosta poskrbel gost iz Hrvaške Mr.Dirty Hairy ter domači gostitelj, ideator Zelenega sonca Udo Brenner.

V soboto (8. julija) pa bo ob 20. uri glasbeni teden na letnem vrtu zaključila nizozemska garage rock-punk-psych atrakcija z imenom Cloudsurfers. “…Sveža nizozemska must-see atrakcija za vse fene pristnega garažnega rocka. Bend poleg dveh surovih kitar, basistke ter vpijajočih vokalov, poganja ritem sekcija dveh bobnarjev, ki ga ‘unisono šopata’, kot da sta se rodila z metronomom.

‘King Gizzardi iz Nijmegena’ so startali komaj leta 2019, a zgleda tudi koronakriza ni mogla ustavit riffanja njihovih umazanih kitar – že leta 2021 so izdali uspešen debitantski album Don’t Know What Hit Me, na krilih katerega so se uspeli prebiti do večjih nizozemskih festivalov (Paaspop, Eurosonic), ter do številnih zavidljivih turnej po Evropi,« so o tem bendu povedali z Društva Kapa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.