Naslovnica Šport Pirančani so premagali prve favorite, a potem ostali brez medalj

Pirančani so premagali prve favorite, a potem ostali brez medalj

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarji ekipe Pirana so na finalnem turnirju svetovnega pokala v košarki 3×3, ki je potekal na Japonskem, po odličnem začetku nastopov nesrečno izgubili četrtfinalni obračun z ekipo Amsterdama in na koncu osvojili peto mesto. Že pred finalnimi tekmami pa so pri Mednarodni košrkarski zvezi izžrebali kvalifikacijske skupine za nastop na Olimpijskih igrah. Slovenija se marca 2020 v skupini C srečala s Francijo, Katarjem, Filipini in z Dominikansko republiko.

Pirančani so premagali so prve favorite a potem ostali brez medaljPirančani so tokrat ostali le za las prekratki, da bi se lahko domov vrnili z medaljo (foto: Piran 3×3/kzs.si)

 

Košarkarji Pirana so v japonski Utsonomiyi skupinski del tekmovanja na finalnem turnirju svetovnega pokala v košarki 3×3 začeli proti najboljši ekipi sezone 2019, beograjskemu Limanu, in jo po dramatičnem obračunu v podaljšku premagali z 21:18. Pirančani so nato drugo tekmo igrali proti švicarski ekipi Laussane, jo porazili s 17:15 in tako osvojili prvo mesto v skupini C. Nato pa so se v četrtfinalu srečali z nizozemski košarkarji iz Amsterdama in tu jih je sreča zapustila, saj so izgubili z 19:20.

Čeprav so izločili prve favorite so tako piranski košarkarji na koncu osvojili peto mesto. Naslov najboljše ekipe sezone v košarki 3×3 so na koncu osvojili košarkarji Novega Sada, drugi je bil ameriški Princeton, tretje pa latvijsko moštvo Riga ghetto. Na finalnem turnirju na Japonskem so piranske in obenem tudi slovenske barve branili Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Anže Srebovt in Adin Kavgić.

Mednarodna košarkarska zveza FIBA pa je objavila 20 ekip (10 moških, 10 ženskih), ki se bodo marca prihodnje leto udeležile prvega olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Indiji. Slovenski košarkarji se bodo za vozovnico za Tokio najprej borili v skupini C skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. Le najboljše tri ekipe si bodo tako prislužile nastop na OI v Tokiu 2020, zadnje preostalo prosto mesto pa si bo zagotovila ekipa, ki bo aprila zmagala na Universitality olympic qualifying turnirju.

Na OI so se namreč že neposredno uvrstile po 4 ekipe v vsaki konkurenci – pri moških so to Japonska, Kitajska, Rusija in Srbija, pri ženskah pa Rusija, Kitajska, Mongolija (!) in Romunija. Na prvih olimpijskih igrah za košarko 3×3 bo skupno sodelovalo 8 moških in 8 ženskih reprezentanc. Poleg ZDA je Slovenija en od največjih favoritov za uspešen preboj skozi kvalifikacije. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.