Naslovnica Šport Pestri dnevi slovenskega reprezentančnega nogometa

Pestri dnevi slovenskega reprezentančnega nogometa

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenske nogometne reprezentance v novembru ne bodo počivale. Najprej bodo nastopile najmlajše nogometašice, nato mladinske selekcije, sledila bo članska reprezentanca in za konec še slovenska izbrana vrsta v futsalu.
Ob neuspešnem razpletu kvalifikacij in novih korona-ukrepih v nedeljo Stožce ne bodo polne kot običajno (foto: FB NZS)

Pester nogometni november bo tudi v znamenju nastopov številnih različnih selekcij slovenske reprezentance. Pester program se je pravkar pričel v Čatežu s prvo prijateljsko tekmo med slovensko dekliško reprezentanco U-15 in vrstnicami s Ferskih otokov, ki ji bo v četrtek opoldan sledil še drugi medsebojni obračun mladih nogometašic. V sredo bo ob 13.30 v Kranjski Gori na vrsti prvo prijateljsko srečanje moških ekip U-18 med Slovenijo in Slovaško.

Druga prijateljska tekma istih nasprotnikov bo na sporedu dva dni kasneje, prav tako v Kranjski Gori, a se bo pričela že ob 11.30. V četrtek ob 20.45 bo osrednja pozornost namenjena članskim kvalifikacijam za prihodnje svetovno prvenstvo. Slovenija je v skupini H že zapravila svoje priložnosti za pot na SP 2022 v Katar, enako pa velja tudi za Slovaško, s katero se bo četa selektorja Matjaža Keka tokrat srečala v gosteh, natančneje v Trnavi.

V petek bo v Kopru ob 18. uri sledil dvoboj mladih reprezentanc U-21 Slovenije in Albanije, ki bo del kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2023. V nedeljo bo slovenska članska nogometna izbrana vrsta zaključila neuspešne kvalifikacije za SP z domačo tekmo proti Cipru, ki se bo v Stožicah pričela ob 15. uri. Prodaja vstopnic za ta dvoboj je bila sicer začasno ustavljena s strani Nogometne zveze Slovenije, najbrž zaradi prilagajanja na nove korona-predpise.

Prihodnji torek (16. novembra) pa se bodo kvalifikacije mlade reprezentance U-21 nadaljevale s tekmo proti Češki, ki bo ponovno v Kopru, pričela pa se bo ob 18. uri. Istočasno se bo v Zagrebu začel še prvi prijateljski obračun članskih futsal reprezentanc Slovenije in Hrvaške, ki mu bo dan kasneje sledila ‘povratna’ tekma v Brežicah, prav tako bo 18. uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.