Naslovnica Kronika FURS z rezultati pravkar zaključenega poostrenega korona-nadzora

FURS z rezultati pravkar zaključenega poostrenega korona-nadzora

Avtor: Spletno Uredništvo
S Finančne uprave Republike Slovenije so oznanili rezultate pravkar zaključenega poostrenega nadzora glede spoštovanja aktualnih zdravstveno-preventivnih predpisov. V prvem tednu novembra so inšpektorji opravili 563 preverjanj, izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini 62.600 evrov, 2 odločbi z izrekom opomina in 134 opozoril.
S FURS-a so že objavili rezultate enotedenske akcije, ki se je končala včeraj (foto: FURS)

Inšpektorji Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so se minuli teden prelevili v začasne zdravstvene inšpektorje. Sicer so delovali v sladu s svojimi pristojnostmi na podlagi prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Ur.l. RS, št 36/06, s spremembami), predvsem pa je pomemben podatek, da so od 1. do 7. novembra opravili kar 563 nadzorov oziroma preverjanj.

Pri tem so v 145 nadzorih, kar je približno četrtina vseh opravljenih, našteli 153 nepravilnosti. Od tega je 119 nepravilnosti  izviralo s področja izpolnjevanja PCT pogojev, 32 nepravilnosti s področja nošenja mask in 2 nepravilnosti s področja razkužil. »Za ugotovljene nepravilnosti so izdali 17 plačilnih nalogov (skupna višina globe znaša 62.600 evrov), 2 odločbi z izrekom opomina in 134 opozoril.

Opozorila zaradi ugotovljenih nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT pogojev so bila izrečena, ker je bil nadzor pri teh zavezancih opravljen prvič in je bila nepravilnost odpravljena že med nadzorom. Na podlagi navedenega je bilo izrečeno opozorilo zadosten ukrep,« so pojasnili v sporočilu za javnost FURS. Predstavili so tudi podrobne podatke o temu, pri katerih vrstah dejavnosti so zaznali kršitve.

Kar 119 kršitev je bilo tako zaznanih pri gostincih, njihov ‘primat’ pa ni presenetljiv, ampak kar pričakovan. 10 kršitev so našli pri zavezancih, ki opravljajo ostale storitvene dejavnosti, 7 pri trgovcih, 6 pri zavezancih, ki opravljajo različne druge dejavnosti ter le po 4 na bencinskih servisih in v pekarnah, kar je presenetljivo malo. Poleg tega so našli 3 kršitve na področju kozmetičnih dejavnosti in nazadnje tudi pri enemu ‘kolegu’ (zavezancu, ki opravlja finančno dejavnost).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.