Naslovnica Trendi Pester božični program Televizije Slovenija

Pester božični program Televizije Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Na programih Televizije Slovenija se tudi tokrat ob koncu leta napoveduje poseben praznični program. Letos se že za Božič obeta nekaj zanimivih družinskih filmov in dokumentarnih oddaj.
Pester božični program Televizije Slovenija

Napovedna fotografija filma ‘Pravzaprav ljubezen’ (foto: rtvslo.si)

 Uredništvo tujih oddaj na Televiziji Slovenija je že za božične praznike poskrbelo, da bodo gledalci lahko gledali nekaj zanimivih filmov in dokumentarnih oddaj. V soboto, 24. decembra se tako na TV SLO 2 ob 20.05 napoveduje film ‘Pravzaprav ljubezen’, ki je moderna božična klasika o ljubezni, v njem pa igrajo Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson in Keira Knightley. Ob 22.25 bo sledil francoski dokumentarec ‘Vatikan: kako so gradili sveto mesto’.

Na božični dan (v nedeljo, 25. decembra) bo na TV SLO 1 ob 20.05 na vrsti film ‘Heidi’. Film je družinska zgodba po istoimenski knjižni uspešnici. Filmski del Božiča bo raztegnila 170-minutna biblijska zgodba o Samsonu in Dalili, ki bo na TV SLO 2 predvajana 25. decembra ob 22.40 in 26. decembra ob 22.15. V tej filmski seriji iz leta 1995 igra nekaj znanih imen na čelu Dennisom Hopperjem in Elizabeth Hurley.

Dokumentarni del božičnega programa pa se bo v nedeljo zvečer zaključil na TV SLO 1. Tam bo ob 22.30 na sporedu dokumentarni film ‘Slovenija – utrip divjine’. Oddaja je sicer avstrijsko-nemška produkcija, govori pa o naši državi in svetu v malem – od nasadov oljk ob mediteranski obali do zasneženih špikov Julijskih Alp.

V ponedeljek, 26. decembra pa bodo na TV SLO 2 ob 17.10 predvajali še film ‘Prodajalka’. V tej ameriški romantični komediji iz leta 2005 igrajo Steve Martin,  Claire Danes in Jason Schwartzman, zgodba pa govori o nenavadnem ljubezenskem trikotniku med prodajalko, bogatim poslovnežem in nezrelim mladeničem.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.