Naslovnica Šport Gloria in Anže z zmagama, Ilka s solzami sreče

Gloria in Anže z zmagama, Ilka s solzami sreče

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubitelji zimskih športov si bodo ta konec tedna nedvomno dobro zapomnili. Anže Lanišek je spet zmagal na tekmi smučarjev skakalcev in potem zmagi dodal še tretje mesto, deskarka na snegu Gloria Kotnik je prišla celo do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, smučarka Ilka Štuhec pa se je po dolgem času končno spet vrnila na stopničke.
Gloria in Anže z zmagama, Ilka s solzami sreče

Deskarka na snegu Gloria Kotnik si bo prvo zmago zagotovo dobr zapomnila (foto: FB Smučarska zveza Slovenije)

Slovenska deskarka na snegu Gloria Kotnik je v italijanski Cortini d´Ampezzo prišla do enega vrhuncev svoje kariere. Kot so spomnili na spletnem mestu Smučarske zveze Slovenije, je Gloria v soboto že 141-ič nastopila na tekmah svetovnega pokala, tokrat pa je prvič tudi zmagala. Velja dodati, da je po seriji odličnih rezultatov Gloria trenutno tudi na prvem mestu seštevka za svetovni pokal.

Tudi skakalec Anže Lanišek je okusil slast zmage in sicer je slavil na prvi tekmi svetovnega pokala v Engelbergu. Lanišku sta na švicarski skakalnici včeraj uspela dva vrhunska skoka. Po prvi seriji je bil Anže na drugem mestu, nato pa je v finalu svoj nastop opravil še za odtenek bolje, dobil celo dve dvajsetici in zmagal. Danes pa na drugi tekmi Lanišku ni najbolje uspel prvi skok, vendar se je nato z izjemnim drugim nastopom povzpel do končnega tretjega mesta.

V Švici pa je zablestela tudi smučarka Ilka Štuhec. Mariborčanka je na smuku v St. Moritzu potrdila, da se je po dolgem okrevanju spet vrnila v vrhunsko formo. Ilka je bila s startno številko 18 zelo hitra v zgornjem delu proge, potem pa je v tehnično zahtevnem delu proge izgubila nekaj časa v primerjavo z zmagovalko Sofio Goggi. Italijanka je ta smuk sicer dobila kljub temu, da si je dan prej zlomila roko, vseeno pa so Ilko ob osvojenem drugem mestu kar obšle solze sreče.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.