Naslovnica Magazin Googlov letošnji globalni zmagovalec je spletna igra Wordle

Googlov letošnji globalni zmagovalec je spletna igra Wordle

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletni velikan Google je pred kratkim razkril, kateri so bile najbolj iskane vsebine leta 2022. Na Googlu so Slovenci letos največkrat klikali Evropsko prvenstvo v košarki, volitve in dogajanje v Ukrajini, na globalnem nivoju pa so razvrstitve precej drugačne. In včasih tudi zelo nepričakovane.
Googlov letošnji globalni zmagovalec je spletna igra Wordle

Letos so na svetu največkrat ‘guglali’ pesem ‘Tak Ingin Usai’ Indonezijke Keisye Levronke (foto: FB Keisya Levronka)

Spletna družba Google je prve dni decembra objavila dokument ‘Leto v iskanju 2022’, kjer je prikazano, katere so bile najbolj iskane vsebine leta 2022. Slovenci smo letos največkrat klikali Evropsko prvenstvo v košarki, volitve in dogajanje v Ukrajini. Sicer na seznamu iz političnih ali tehničnih vzrokov ni vseh držav sveta, vseeno pa so pri Googlu napravili tudi skupno globalno razvrstitev.

Na prvem mestu med splošnimi iskanji je bila ameriška spletna igra, ki se imenuje Wordle, na drugem mestu je bila tekma v kriketu med Indijo in Anglijo in šele na tretjem mestu med iskanji je bila (enako kot v Sloveniji) letos Ukrajina. Prek spleta največkrat iskana oseba na svetu v letu 2022 je bil filmski igralec Johnny Depp, drugi je bil njegov kolega Will Smith, na tretjem mestu pa je pristala bivša žena ‘Kapitana Jacka Sparrowa’ Amber Heard.

Med najbolj iskanimi športniki na spletu je letos absolutno kraljeval tenis – zmagal je namreč Novak Djoković, drugi je bil Rafael Nadal in tretja Serena Williams. V rubriki najbolj iskanih filmov je ‘Thor: grom in ljubezen’ prehitel ‘Črnega Adama’ in film ‘Top Gun: Maverick’, med TV serijami in resničnostnimi šovi pa je slavila najstniška serija ‘Euphoria’ (v Sloveniji je bila tretja), pred znanstveno-fantastičnima serijama ‘House of The Dragon’ in ‘Moon Knight’.

Kar se tiče glasbe, je bil na svetovnem nivoju najbolj iskana pesem ‘Tak Ingin Usai’ indonezijske pevke Keisye Levronke, druga je bila ‘Pasoori’ pakistanskega dua Ali Sethi-Shae Gill, tretja pa ‘Glimpse of Us’ japonskega avtorja Jojija. Dobesedno smešna pa je letošnja razvrstitev najbolj iskanih športnih dogodkov.

Na vseh prvih 5 mestih so namreč tekme Indije v kriketu – proti Angliji, Južni Afriki, Zahodnim Indijam (karibskim državam), Avstraliji in Šri Lanki. Poleg tega so tudi na preostalih petih mestih prve deseterice izključno tekme v kriketu, ki se sicer igra le v nekdanjih britanskih kolonijah.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.