Naslovnica Magazin Pametno iskanje izgubljenih ali celo ukradenih stvari

Pametno iskanje izgubljenih ali celo ukradenih stvari

Avtor: Spletno Uredništvo
Samsung je pravkar napovedal širjenje Smart Things Find ekosistema, ki sicer že povezuje več kot 70 milijonov pomožnih naprav. Storitev se ponaša z izboljšanimi funkcijami zasebnosti in posodobitvami glasovnih ukazov, uporablja pa se predvsem za iskanje založenih, izgubljenih ali celo ukradenih predmetov.
Novost je priporočljiva tudi za denarnice z bančnimi karticami in osebnimi dokumenti (foto: grayling.com)

Storitev Smart Things Find je bila uvedena šele nedavno, a je hitro postala ena izmed najbolj uporabljenih lokacijskih storitev na svetu. Ta posebna funkcija ekosistema Galaxy nudi preprost način za iskanje Galaxy pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, pametnih ur ter slušalk, vse prek tehnologij BLE in UWB tehnologij. Vendar pa novost ni porabna le za proizvode družbe Samsung Electronics, ampak se jo lahko izkoristi še za marsikaj drugega.

Pomaga namreč lahko pri iskanju raznovrstnih osebnih predmetov, kot so ključi, nahrbtniki, bicikli, motorji in celo avtomobili. Novost namreč deluje na vseh predmetih, na katere je pritrjen Samsung Galaxy Smart Tag označevalnik, kateri sicer vključuje Bluetooth tehnologijo. Sedaj so Samsungovi strokovnjaki storitvi dodali še dve novi funkciji, s čemer so jo naredili še bolj koristno.

»Možno bo uporabljati priročna glasovno aktivirana iskanja prek Bixby vmesnika, Bixby bo pa z uporabniki takoj delil točno lokacijo. V aplikacijo se dodaja nova funkcija Unknown Tag Search. S to novo funkcijo boste lahko vključili iskanje neznanih SmartTag označevalnikov v vaši bližini in tako preverili, da nihče na skrivaj ne spremlja vaše lokacije,« so te dni sporočili s Samsunga.

Sicer je bila storitev Smart Things Find uvedena šele oktobra 2020, nakar je bilo do danes registriranih več kot 70 milijonov naprav, kar 700 milijonov Galaxy uporabnikov pa že sodeluje v SmartThings Find omrežju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.