Naslovnica Šport Mladi jordanski boksar je umrl po poškodbi možganov

Mladi jordanski boksar je umrl po poškodbi možganov

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz sveta športa je včeraj prišla tragična vest o smrti mladega boksarja Rasheda Al-Swaisata. 19-letni Jordanec je umrl po možganski poškodbi, ki jo je ped dnevi staknil na mladinskem svetovnem prvenstvu v boksu.
Nesrečni boksar je poskusil vstati, potem pa se je spet zgrudil (foto: Core Afrique Boxing Promotion)

Z Mednarodnega boksarskega združenja AIBA je prišla kratka vest, da je v bolnišnici na Poljskem umrl mladi jordanski boksar Rashed Al-Swaisat. Nesrečnik je umrl enajst dni po poškodbi možganov, ki jo je staknil med dvobojem na mladinskem svetovnem prvenstvu v boksu (YWCH). Na tem tekmovanju je bil zanj usoden dvoboj z Estoncem ruskega porekla Antonom Winogradowom.

Estonec je v tretji rundi dvoboja v kategoriji do 81 kilogramov namreč nokavtiral Jordanca, kar pa se sprva ni zdelo nič posebnega, saj Rashed Al-Swaisat ni takoj izgubil zavesti, ampak je sam poskusil spet vstati na noge. Potem pa se je mu stanje poslabšalo, tako da je bil nemudoma odpeljan v bolnišnico v Czarnowu. Ko so ugotovili, za kako resno poškodbo gre, so mu tudi operirali možgane, a očitno to ni nazadnje ni pomagalo.

S Poljske so najprej prihajale vesti, da je komaj 19-letni boksar v umetni komi in da se bori za življenje, potem pa je sledil šok. “Z globoko žalostjo smo izvedeli, da je umrl Jordanec Rashed Al-Swaisat, ki je bil 16. aprila sprejet v bolnišnico po dvoboju na AIBA YWCH” so na kratko sporočili iz AIBA in dodali svoje izraze sožalja za družino, ki so se je jim kasneje pridružili številni drugi in tudi Mednarodni olimpijski komite.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.