Naslovnica Trendi Majska eksplozija v SMG

Majska eksplozija v SMG

Avtor: Spletno Uredništvo
V Slovenskem mladinskem gledališču so objavili program za mesec maj, ki obsega 9 gledaliških prestav v živo in vsaj 10 spletnih dogodkov. Ta sicer izjemno pester program pa je, predvsem glede možnosti obiska gledalcev v živo, še naprej v veliki meri pogojen z zdravstveno-preventivnimi ukrepi državnih organov.
Prizor z otroške predstave Vsi junaki zbrani (foto: SMG/Miha Fras)

V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) se trudijo nadaljevati z gledališkimi aktivnostmi, kot so to počeli vse od pričetka zadnjega vala pandemije in z njo povezanimi omejitvami prireditev. V programu za mesec maj so tako predvideli kar 19 različnih dogodkov, vsaj v teoriji. Trenutni predpisi sicer dovoljujejo izvajanje javnih kulturnih prireditev le za do deset gledalcev, vseeno so v SMG lačni nastopov pred ‘živo’ publiko.

»Če bo odlok obveljal tudi po 2. maju, vas bomo 11. (premiera), 13., 14., 15. in 31. maja povabili na Novo pošto, v ‘Slabo družbo’ Vita Weisa. Vito je projekt intenzivno pripravljal v prvih mesecih sezone in že od decembra čaka, da ga bo lahko v živo predstavil javnosti. Poleg tega bomo 27. in 30. odigrali dve ponovitvi predstave Gejm, 26. in 28. maja pa bo v LGL na sporedu koprodukcija ‘Sedem vprašanj o sreči’,« so sporočili s SMG.

Predstavi ‘Gejm’ in ‘Sedem vprašanj’ o sreči junija čaka udeležba na Borštnikovem srečanju. Sicer bo tudi mesec maj minil v znamenju spletnih prenosov. 2. in 25. maja bo ob 21. uri predvajan posnetek predstave z naslovom ‘6’, 6. maja bo gost Dežele pridnih Dragan Petrovec, 20. maja pa Dan Podjed in Rok Gumzej. Mlajši publiki bo namenjena predstava ‘Vsi junaki zbrani’ – 8. maja (spletni prenos v živo) ter 11. in 12. maja (posnetek), vse ob nekoliko bolj rani 19. uri.

Za 15. maj je napovedan posnetek spletnega prenosa gledališke igre ‘Paloma’, 18. maja sledi posnetek predstave ‘Rokova modrina’, 22. maja posnetek igre ‘Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!’ in 29. maja še posnetek predstave ‘Nasprotje stvari’. Vsi ti posnetki se bodo pričeli ob 21. uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.