Naslovnica Šport Tadej Pogačar bo že v nedeljo zjutraj lovil medaljo na SP

Tadej Pogačar bo že v nedeljo zjutraj lovil medaljo na SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Avstralsko mesto Wollongong bo od nedelje, 18. septembra, pa vse do prihodnje nedelje, 25. septembra, gostilo letošnje svetovno prvenstvo v biciklizmu. Slovenija je v Avstralijo odpotovala v zdesetkani postavi, vseeno pa bomo že v nedeljo zjutraj stiskali pesti za prvo medaljo – Tadej Pogačar je namreč med favoriti v vožnji na čas.

Tadej Pogačar bo že v nedeljo zjutraj lovil medaljo na SP

Del slovenske reprezentance, ki bo Slovenijo zastopal na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Avstraliji se je pred odhodom na SP predstavil na tiskovni konferenci, sicer pa je v Wollongong odpotovalo 17 slovenskih kolesark in kolesarjev. Mesto, ki leži približno 30 kilometrov južno od Sydneya, bo namreč gostilo SP v vožnji na čas in v cestni vožnji v kategorijah članov, članic, mladincev mladink, mlajših članov U-23 ter tudi en mešan kronometer.

V slovenskem taboru seveda največ pričakujejo od moške članske vrste, ki pa bo tokrat precej oslabljena. Primoža Rogliča in Luke Mezgeca tokrat ni zraven zaradi poškodb, Mateja Mohoriča in Kristijana Korena pa zaradi trenutne slabše pripravljenosti. Tako bo največji slovenski adut Tadej Pogačar, ki ga že v nedeljo (18. septembra) zjutraj čaka vožnja na kronometer, prihodnjo nedeljo (25. septembra) pa še cestna preizkušnja.

Sam Pogačar pred pričetkom tega SP ni skrival ambicij po osvojitvi mavrične majice svetovnega prvaka. Po ogledu tras pa se zdi, da bi mu lahko tokrat bolj ustrezala 34,2 km dolga proga za vožnjo na čas, ki je sicer malce razgibana, a se le dvakrat dvigne do 50 metrov nadmorske višine. Kar 266,9 km dolga cestna proga pa predvideva edini pravi vzpon že po 40 km, potem pa 12 krajših, a dokaj zahtevnih klancev na krožnem delu trase.

Ker tekmovanje gosti Avstralija, so urniki začetkov tekmovalnih preizkušenj povsem nočni, poleg tega pa organizatorji pravijo, da lahko še vedno pride tudi do sprememb terminov v zadnjem hipu (najbrž v primeru ekstremnih vremenskih dogodkov).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.