Naslovnica Šport Otvoritev evropskega mladinskega nogmetnega prvenstva 2021 bo v Mariboru

Otvoritev evropskega mladinskega nogmetnega prvenstva 2021 bo v Mariboru

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropska nogometna zveza UEFA je danes predstavila razpored Evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 skupaj gostili Slovenija in Madžarska. Otvoritvena tekma bo pripadla mladi reprezentanci Slovenije in sicer na mariborskem stadionu Ljudski vrt, medtem ko bo veliki finale v madžarskem Szekesfeharvarju.

 Otvoritev evropskega mladinskega nogmetnega prvenstva 2021 bo v Mariboru

Mladinski evropski nogometni prvak bo na koncu prejel ta pokal (foto: UEFA/nzs.si)

 

Ko so spomnili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), bo naslednje UEFA evropsko prvenstvo (EP) U21 obenem prvo prvenstvo v tej starostni kategoriji, ki bo potekalo v dveh državah – Madžarski in Sloveniji. V Sloveniji se bodo tekme mladinskega EP igrale na stadionih v Celju, koprski Bonifiki (če jo bodo uspeli do tedaj prilagoditi vsem standardom, ki jih določa UEFA), Stožice in Ljudski vrt, medtem ko bodo tekme na Madžarskem gostili stadioni Bozsik, Gyirmoti, Sostois in Haladas.

Uvodna tekma prvenstva bo na sporedu na stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Kot se za sorodne večje nogometne prireditve spodobi, bo prvenstvo otvorila domača slovenska reprezentanca, njen nasprotnik pa bo znan šele po opravljenem žrebu. To EP U21 bo hkrati prvo v mladinski kategoriji, na katerem bo nastopalo šestnajst reprezentanc. Slovenija in Madžarska imata kot gostiteljici že zagotovljeni mesti na EP, preostalih 14 udeležencev pa bo znanih šele po koncu kvalifikacij.

“Zaključni turnir je še zelo oddaljen, čeprav je res, da smo z vsakim dnem bližje. Razvoj mladih igralcev je zelo turbolenten. Nekdo, ki je danes v ospredju, ga lahko čez leto in pol praktično ne bomo zasledili v nogometu. Vsak prestopni rok je nova zgodba, karte se na novo premešajo, igralci menjajo klube in trenerje, rojeva se nova zgodba in nov proces. Nekateri rastejo, drugi pa padajo,” je povedal slovenski selektor Primož Gliha.

Reprezentance bodo nato na EP razdeljene v štiri skupine s po štirimi reprezentancami. V četrtfinale turnirja se bosta uvrstili po najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine, od četrtfinala naprej pa bo tekmovanje potekalo na izpadanje. Četrtfinala bodo odigrana v Szekesfehervarju, Szombathelyju, Mariboru in Ljubljani, polfinale v Budimpešti in Ljubljani, medtem ko bo veliki finale na sporedu v madžarskem Szekesfeharvarju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.