Naslovnica Magazin Osnovnošolke, poklici prihodnosti in Hackathon s twistom

Osnovnošolke, poklici prihodnosti in Hackathon s twistom

Avtor: Spletno Uredništvo
V prostorih ABC Hub v ljubljanskem BTC-ju se bo v torek zaključil letošnji projekt ‘GirlsDoCode: Poklici prihodnosti’. Na njem bo več kot 80 osnovnošolk iz vse Slovenije udeležilo ‘Hackathon s twistom’ in predstavilo svoje nove zamisli.
Osnovnošolke, poklici prihodnosti in Hackathon s twistom

Dekleta pridobivajo pomembna znanja za svojo prihodnost (foto: FB Digital School Slovenija)

S projektom ‘GirlsDoCode: Poklici prihodnosti’ se želi spodbuditi interes osnovnošolk med desetim in štirinajstim letom starosti za poklicno kariero v IKT sektorju, poleg tega pa jih hkrati navdušiti in opolnomočiti, da same raziskujejo nastajajoča novo področja in tehnologije, ki bodo oblikovale poklice prihodnosti. Projekt ‘GirlsDoCode: Poklici prihodnosti’ se uspešno izvaja že 5 šolskih let.

Organizatorja projekta sta podjetje Digital School in socialno podjetje Simbioza Genesis, glavni podpornik pa je Ministrstvo za digitalno preobrazbo (MDP). V zadnjem šolskem letu je pri aktivnostih sodelovalo kar 416 deklet iz šol po vsej Sloveniji, ki so ustvarile več kot 1000 sprogramiranih projektov. Peta izvedba projekta se bo zaključila v torek (21. novembra), v prostorih ABC Hub, kjer bo potekal ‘Hackathon s twistom’.

»Dekleta so na štirih pripravljalnih spletnih delavnicah ob podpori mentorjev raziskovala področja varnega brskanja po spletu, blokovnega programiranja (ustvarjanje digitalnih vsebin, spoznavanje osnov programiranja v JavaScriptu), interaktivnega raziskovanja v Minecraftu in spletno orodje code.org. Na praktičnem preizkusu znanja pa se bodo spoznala in učila tudi izven ekranov,« so napovedali organizatorji dogodka.

Več kot 80 deklet iz osnovnih šol iz vse Slovenije bo tako v ljubljanskem BTC-ju pojutrišnjem predstavilo svoje znanje in nove ideje, ‘hekale’ bodo na temo poklicev prihodnosti ter pri tem uporabile na novo pridobljene digitalne veščine. S tem projektom in njegovim zaključnim heckatonom se posredno spodbuja tudi ozaveščenost o potrebi po razvoju teh kompetenc, ki so vse bolj pomembne za uspeh v sodobni družbi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.