Naslovnica Gospodarstvo V Izoli turistične sezone nikoli ni konec

V Izoli turistične sezone nikoli ni konec

Avtor: Spletno Uredništvo
 Turistično združenje Izola je predstavilo zadnje podatke o obisku turistov v izolski občini, ki za mesec oktober kažejo 4 % rast števila nočitev v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta. Novi podatki so obenem boljši od tistih iz zadnjega pred-koronskega leta 2019, poleg tega pa so zaradi odličnega obiska oktobra že presegli mejo pol milijona nočitev.
V Izoli turistične sezone nikoli ni konec

Panorama Izole (foto: Jaka Ivančič/TZI)

En ključnih ciljev slovenskega turizma je razporeditev turističnih tokov skozi vse leto, kar turističnim delavcem v Izoli uspeva zelo dobro. Iz leta v leto namreč pripravljajo vse bolj bogat program prireditev in vseskozi skrbijo za širšo promocijo vseh različnih doživetij, ki so gostom na voljo tudi izven glavne turistične sezone. Prav zelo dober obisk gostov spomladi in jeseni zagotavlja odlične letne rezultate.

»V Izoli so oktobra zabeležili 10.996 gostov, ki so skupaj opravili 36.510 prenočitev. Podatki kažejo 4 % rast števila prenočitev in 2 % zmanjšanje prihodov v primerjavi z enakim obdobjem lani. V primerjavi s predkoronskim letom 2019 beležijo izjemno rast števila prenočitev, in sicer 15 %, ter 2 % rast prihodov.  V obdobju desetih mesecev v Izoli beležijo 141.833 prihodov, ki so ustvarili 521.472 prenočitev.

Med januarjem in oktobrom podatki statističnega obiska kažejo na 46 % slovenskih gostov, sledijo jim Avstrijci z 11 %, Nemci z 10 %, Italijani in Čehi s 5 %, Madžari s 4 % in ostali,« so sporočili s Turističnega združenja Izola (TZI). Čeprav se za letos kulinarične akcije, ki v Izolo privabljajo vse več gostov, z ‘Dnevi bakalaja’ iztekajo prav danes, pa turističnega programa v Izoli v letu 2023 še zdaleč ni konec.

Prvega decembra se namreč pričenja pester niz dogodkov prazničnega zimskega dogajanja, ki vključuje drsališče Ledeni otok in celo serijo glasbenih nastopov, stojnic in javnih praznovanj. Ta praznični program bo trajal vse do 21. januarja. Potem pa se bodo najbrž že pričele priprave na pust, ki bo na vrsti 13. februarja 2024.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.