Naslovnica Šport Oslabljena Slovenija drevi starta proti košarkaricam Grčije

Oslabljena Slovenija drevi starta proti košarkaricam Grčije

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca danes ob 20.10 v Celju začenja tretji zaporedni pohod proti uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Naše bodo najprej gostile Grčijo, žal pa bodo prvi dvoboj odigrale precej oslabljene pod košema.

Oslabljena Slovenija drevi starta proti košarkaricam Grčije Tako so se naše lani po zmagi nad Finsko razveselile uvrstitve na EP (foto: FB KZS)

 

Že na prvi temi slovensko žensko reprezentanco čaka najtežji oreh v skupini – Grkinje. Slednje sicer niso nastopile na letošnjem evropskem prvenstvu, a bodo morda prav zato še bolj odločne, da uvodni derbi kvalifikacijske skupine A zmagajo. Tekma bo sicer v dvorani gimnazije Celje–Center, pričela pa se bo ob 20.10. Ob odsotnosti prvega centra Eve Lisec in podobno visoke Shante Evans, bo slovenska izbrana vrsta stavila na hitrost, energijo ter seveda na pomoč navijačev. Grkinje so v Slovenijo prispele v torkovih večernih urah in bodo do tekme opravile tri treninge.

»Po kratkih pripravah je pred nami težko pričakovana prva tekma kvalifikacij proti Grčiji. Grška reprezentanca je v zadnjem času sicer doživela kar nekaj sprememb v igralski zasedbi, a ima v ekipi še vedno veliko izkušenih košarkaric. Kar šest jih nastopa za domači Olympiakos, ki v evropskem pokalu kaže odlične igre. Zagotovo gre za zelo kvalitetno in uigrano reprezentanco. Mi se v kvalifikacije podajamo brez Eve in Shante, ki sta bili nosilki naše igre pod obema obročema. To je za nas vsekakor velik hendikep, a verjamem, da smo se z ekipo dobro taktično pripravili.

Prepričan sem, da ju bodo dekleta, ki bodo prevzela njuno delo, uspešno nadomestila. Spomladi smo skupaj preživeli dva meseca, igralke se med seboj odlično poznajo in uigranost v napadu ter obrambi bi morala biti naša prednost. V košarki odločajo detajli in tako bo tudi tokrat. Vsekakor bomo stavili na našo hitrost, agresivnost in energijo ter seveda na naše glasne navijače. Njihova pomoč s tribun bo tokrat še toliko bolj pomembna,« je napovedal selektor slovenske ženske članske reprezentance Damir Grgić.

V prvem ciklu kvalifikacij slovenske košarkarice čaka še gostovanje v Bolgariji, ki bo na vrsti že v nedeljo, ob 17. uri, četrta ekipa v naši nskupini pa je Islandija. Naslednji kvalifikacijski termin bo na sporedu šele čez 12 mesecev – med 8. in 16. novembrom 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.