Naslovnica Gospodarstvo ITM Izvoznik leta 2019 je izvozno zelo uspešno podjetje Seltron

ITM Izvoznik leta 2019 je izvozno zelo uspešno podjetje Seltron

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija, je te dni s svečano podelitvijo diplom uspešno zaključila že dvanajsta generacija slušateljev. Na dogodku je bil že šesto leto zapored simbolično nagrajen tudi ITM Izvoznik leta in sicer so za letos med udeleženci preteklih generacij programa ITM izbrali podjetje Seltron, d. o. o.

ITM Izvoznik leta 2019 je izvozno zelo uspešno podjetje Seltron

Prizor z dogodka (foto: spiritslovenia.si/STA/Tamino Petelinšek)

 

Komisija je za ITM izvoznika leta določila mariborsko podjetje Seltron, d. o. o., ki se ukvarja s sistemskimi rešitvami varčnega ogrevanja, izstopa pa po izbranih objektivnih kazalnikih ter hkrati dosega visoke ocene glede razvoja ter tudi glede mednarodnega poslovanja podjetja. »Nenehno se primerjajo s konkurenco na tujih trgih, kjer iščejo tudi kupce – v tujino izvozijo več kot 85 % svojih izdelkov. Vsako leto imajo v načrtu osvojiti vsaj en nov trg, samo v zadnjih 3 letih so s svojimi izdelki vstopili na 4 zahtevna tržišča: Belgijo, Švico in Rusko Federacijo ter Novo Zelandijo.

Pred vsako odločitvijo o vstopu na novo tržišče ga temeljito analizirajo, določijo primerno obliko vstopa in prisotnosti na trgu. Pri umeščanju na mednarodne trge so jim ključni odnosi s partnerji, s katerimi sodelujejo neposredno. Verjamejo, da je največja vrednost zaposlenih znanje, ki je rezultat neprestanega učenja v vseh možnih oblikah,« je v obrazložitvi ob izboru med drugim navedla komisija.

»Z udeležbo v programu ITM smo pridobili določena znanja in orodja, ki nam pomagajo pri vstopu na nove trge, kakor tudi pri nadgradnji poslovanja pri obstoječih kupcih. Še bolj smo se osredotočili na kupce, ki so za nas najprimernejši, obenem pa zožili nabor izdelkov na tiste, s katerimi imamo najboljše možnosti in poslovne učinke. Pri uporabi pridobljenega znanja in aktivnem sodelovanju zaposlenih smo povečali osredotočenost na izdelke – rešitve, ki predstavljajo večji potencial in prinašajo boljše rezultate.

Naši zaposleni so postali bolj samozavestni, ciljno usmerjeni, kar se ne nazadnje odraža tudi na uspešnosti poslovanja celotnega podjetja. Izobraževanje je izjemno koristno za vsako podjetje, ki se loteva izvoza ali pa že izvaža,« pa je ob prejemu nagrade povedal Marijan Hertiš, direktor Seltron, d. o. o. Sledila je okrogla miza o tem, kako uspešna, inovativna in razvojno naravnana slovenska podjetja motivirajo zaposlene za nenehno krepitev njihovih kompetenc v današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu.

Na kratko so bili predstavljeni tudi preliminarni izsledki raziskave o potrebah po programih za usposabljanje med slovenskimi izvozniki, katero je naročila agencija in bodo podlaga za razvoj novih programov izobraževanj in usposabljanj, ki jih bo SPIRIT Slovenija v prihodnje ponudil slovenskim podjetjem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.