Naslovnica Šport Olimpija si rešuje sezono, Maribor bi rad slavil še drugič

Olimpija si rešuje sezono, Maribor bi rad slavil še drugič

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko je Maribor vnovič postal slovenski prvak, bo domača klubska nogometna sezona kmalu doživela še drugi višek. V Celju bo namreč 30. maja na sporedu finale Pokala Slovenije, kjer se bosta pomerila največja rivala v slovenskem nogometu – Maribor in Olimpija.

Olimpija si rešuje sezono Maribor bi rad slavil še drugičCeljski stadion bo najbrž tokrat hitro razprodan, kar je sicer prava redkost (foto: nzs.si)

 

V najštevilčnejšem slovenskem klubskem tekmovanju, kjer je sodelovalo več kot 200 klubov, bo imel novopečeni prvak Maribor konec meseca lepo priložnost osvojiti še svojo drugo letošnjo lovoriko. Čeprav je Olimpija pred kratkim v dvoboju 32. kroga PLTS slavila sredi Ljudskega vrta s 3:0, pa bi bila po drugi strani prav zmaga v finalu tekmovanja za Pokal Slovenije tista, ki bi edina še lahko ‘rešila’ sezono za Ljubljančane.

Zanimanje za finale je zato izjemno veliko in Nogometna zveza Slovenije (NZS) je že včeraj dala v prodajo vstopnice za spektakel. NZS je že pred žrebom določila, da bodo navijači izžrebanega ‘domačina’ tekmo spremljali na severu, privrženci gostov pa bodo na jugu. Žreb je nato odločil, da bo v vlogi domačina ljubljanska Olimpija. Sicer bo tudi desni del vzhodne tribune Arene Petrol namenjen podpornikom Olimpije, levi del podpornikom Maribora, Zahodna tribuna pa bo namenjena nevtralnim obiskovalcem.

»Vstopnice za mariborski del bodo privrženci lahko kupili tudi v mariborskih Vijolčnih bajtah, medtem ko se pri Olimpiji niso odločili, da svojim privržencem omogočijo nakup vstopnic tudi v svoji uradni trgovini. Del za privržence Olimpije bo tako na voljo v splošni prodaji. Klubski navijaški skupini, katerima je za nakup na voljo enaka kvota vstopnic, bosta vstopnice za svoj sektor kupili izključno preko svojih klubov,« so sporočili z NZS.

V času tekme bo v okolici celjskega stadiona spremenjen tudi prometni režim in sicer bo parkirišče za dvorano Zlatorog namenjeno navijačem Olimpije, medtem ko bodo privrženci Maribora parkirali pred dvorano Golovec. »Vse obiskovalce tekme že vnaprej opozarjamo, da bo pri vstopu na stadion na zahtevo policije veljala personalizacija. Vstop bo tako mogoč le z vpisanimi podatki na vstopnici (ime, priimek, naslov) in priloženim osebnim dokumentom. Stadion se bo odprl ob 18:30 uri, vsem obiskovalcem pa svetujemo, da so najkasneje ob 19:30 uri pred vhodom, označenim na vstopnici,« so še dodali z zveze.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.