Naslovnica Trendi Oktobra bo v kinih na sporedu maščevanje Črnega Adama

Oktobra bo v kinih na sporedu maščevanje Črnega Adama

Avtor: Spletno Uredništvo
S podjetja za filmsko distribucijo Blitz Slovenija so napovedali nov pustolovski spektakel, za katerim stojita studio Warner Bros in njegova hčerinska družba DC Comics. Gre za film Črni Adam, v katerem bo glavno vlogo, pa čeprav vlogo negativca, oz. anti-junaka, odigral legendarni Dwayne Johnson, bolj poznan kot ‘The Rock’.
Oktobra bo v kinih na sporedu maščevanje Črnega Adama

Črni Adam je imel 5000 let časa, da je dobro premislil o maščevanju … (foto: Blitz Slovenija)

Družba DC Comics je ena od najbolj znanih ameriških založb s področja stripov, obstaja pa že vse od leta 1937. Studio Warner Bros je skozi čas postal večinski lastnik DC-ja, kot na kratko pravijo stripovski hiši. In ko v Hollywoodu ne vedo, kaj bi novega posneli, se odločijo za nekaj starega. Tako velikokrat posežejo v svet stripov in iz naftalina potegnejo kakšnega bolj ali manj znanega stripovskega junaka, ki jih na tržišču v ZDA nikoli ne manjka.

Tokrat je napočil čas za Črnega Adama. »Skoraj 5000 let po tem, ko je pridobil vse moči egipčanskih bogov in bil tudi zaprt, je Črni Adam osvobojen iz svoje zemeljske grobnice ter več kot pripravljen sprostiti svojo edinstveno obliko pravice in maščevanja nad modernim svetom. Film prinaša nekaj največjih filmskih spopadov tega leta,« razkriva prvi napovednik filma, ki bo sicer v kinematografe priromal šele oktobra.

Glavno vlogo Črnega Adama, pa čeprav gre tokrat za vlogo anti-junaka, odigral legendarni Dwayne Johnson, bolj poznan kot ‘The Rock’. Poleg njega v filmu igrajo še Aldis Hodge (Hawkman), Noah Cantineo (Atom Smasher), Sarah Shahi (Adrianna), Marwan Kenzari (Ishmael), Quintessa Swindell (Cyclone), Bodhi Sabongui (Amon) in celo Pierce Brosnan (Dr. Fate), medtem ko je režiser Jaume Collet-Serra.

Filmski scenarij so po stripovskem liku DC Comics napisali Adam Sztykiel, Rory Haines in Sohrab Noshirvani, lik negativca Črnega Adama pa se je v stripih prvič pojavil že decembra leta 1945.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.