Naslovnica Šport Odbojkarska zveza Slovenije je prva dokončno zaključila s tekmovanjem

Odbojkarska zveza Slovenije je prva dokončno zaključila s tekmovanjem

Avtor: Spletno Uredništvo

Odbojkarska zveza Slovenije je prva večja športna organizacija v državi, ki je potegnila najbolj drastično potezo in zaradi pandemije koronavirusa predčasno zaključila tekmovanja v prvi ženski ter prvi moški ligi. Tako je pri dekletih državni prvak postal Calcit Volley, pri moških pa ACH Volley Ljubljana.

 ACH Volley je zmagama v pokalu Slovenije in v srednjeevropski ligi MEVZA dodal še svoj 17. naslov slovenskih prvakov (foto: Aleš Oblak/Klemen Brumec)

 

Odbojkarska zveza Slovenije tem (OZS) je že pred tednom po odločitvi Predsedstva OZS in Tekmovalno-registracijske komisije začasno prekinila vsa uradna tekmovanja, sedaj pa je kot prva v državi začasno spremenila v dokončno. Žensko in moško prvoligaško prvenstvo sta se tako nepreklicno zaključila. »Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da s prvenstvom zaključimo, edino logično nadaljevanje.

Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija. Po moji oceni smo kot krovna organizacija reagirali dobro in če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS poskrbeli, da klubom oz. ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21« je ob tej nehvaležni odločitvi povedal predsednik OZS Metod Ropret.

Moške in ženske ekipe, ki so nastopale v okviru 1. Sportklub odbojkarske lige, so prvenstvo tako zaključile po drugem delu tekmovanja, pred pričetkom končnice. Dekleta Calcit Volleyja so si prvo mesto na lestvici in četrti naslov v klubski zgodovini zagotovile z zmago v zadnjem krogu drugega dela tekmovanja, ko v gosteh s 3:0 premagale mariborsko Novo KBM Branik in jo prehitele na lestvici, medm ko je SIP Šempeter pristal na  končnem tretjem mestu. 

Med odbojkarji ni bilo presenečenj. Pri moških je naslov državnih prvakov že šestnajstič zapored pripadel odbojkarjem ACH Volleyja, drugi je bil Calcit Volley, tretji pa mariborski Merkur.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.