Naslovnica Šport Odbojkarji na mivki na Srednjeevropskem prvenstvu v Izraelu

Odbojkarji na mivki na Srednjeevropskem prvenstvu v Izraelu

Avtor: Spletno Uredništvo

Verjeli ali ne, danes se v izraelskem mestu Ramat Gan pričenja Srednjeevropsko prvenstvo MEVZA v odbojki na mivki. Na njem bo sodelovalo tudi 6 slovenskih odbojkaric in 6 odbojkarjev, ki vsi po vrsti merijo na medalje. 

Odbojkarji na mivki na Srednjeevropskem prvenstvu v Izraelu Izraelski odbojkarji na mivki so lani v sklopu olimpijskih kvalifikacij nastopili v Portorožu (foto: SJ)

 

Slovenska reprezentanca v odbojki na mivki je včeraj po kompleksnem potovanju dopotovala v Ramat Gan (ki je sicer predmestje Tel Aviva). Pri tem je morala skozi zamudne zdravstvene kontrole tako na letališču v Münchnu, kot tudi ob prihodu v Izrael. Vseeno pa so naši športniki zadovoljni, da se bodo lahko sploh udeležili Srednjeevropskega prvenstva MEVZA v odbojki na mivki. Prireditev je bila namreč z veliko pomočjo Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) organizirana prav v zadnjem hipu.

»Pri nas smo se seveda takoj aktivirali, informirali naše igralce in poizvedeli, ali so pripravljeni sodelovati. Veliko je pomagala tudi Odbojkarska zveza Slovenije, ki bo pokrila vse stroške. Glede na to, da članska reprezentanca ni imela nobenih priprav, smo na OZS rade volje pomagali igralcem in jim omogočili izkušnjo,« je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) pojasnil tehnični vodja za odbojko na mivki pri zvezi, selektor in nekoč vrhunski odbojkar Jasmin Čuturić.

Na Srednjeevropskem prvenstvu MEVZA v odbojki na mivki bo v moški konkurenci sodelovalo le skupno dvanajst dvojic iz Avstrije, Slovenije, Srbije in Izraela. Slovenska dvojica Danijel Pokeršnik-Tadej Boženk je drugi nosilec, par Jernej Potočnik – Nejc Zemljak pa tretji nosilec tekmovanja. Pri dekletih je konkurenca še bolj okrnjena, saj bo nastopilo samo 5 izraelskih in 3 slovenske dvojice.

Slovenske barve bodo zastopale Tjaša Jančar in Klara Kregar (drugi nosilki), Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin ter Špela Morgan in Katarina Fabjan. V Slovenskem taboru so, kljub številnim neznankam glede forme zaradi letošnje okrnjene korona-sezone, pred pričetkom tekmovanja optimisti in si želijo osvojiti čim več medalj. Naši so se sicer, kolikor so se sploh lahko, zadnje čase pripravljali na igriščih v Športnem parku Ludus v Črnučah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.