Naslovnica Šport Odbojkarice in odbojkarji se vračajo na parkete

Odbojkarice in odbojkarji se vračajo na parkete

Avtor: Spletno Uredništvo

Po tritedenski prekinitvi se ta vikend vračajo odbojkarske prvoligaške tekme v moški in ženski konkurenci. Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance pa je ta teden objavil seznam igralk, ki se bodo januarja na kvalifikacijah borile za odhod na evropsko prvenstvo.

Prva tekma po premoru bo današnji dvoboj deklet ekip SIP Šempeter in GEN-I Volley, moški bodo zaigrali šele jutri (foto: Aleš Oblak/OZS)

 

Pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) so že z 22. oktobrom za dva tedna prekinila vsa tekmovanja. Šlo je predvsem za preventivno odločitev, saj o okužbah med odbojkaricami in odbojkarji do tedaj niso poročali (kar pa ne pomeni, da jih ni bilo). Predsedstvo OZS je nato premor podaljšalo še za teden dni, očitno je to zaleglo in razmere so se izboljšale, tako da bodo ta konec tedna spet na vrsti dvoboji 1. A in tudi 1. B Državne odbojkarske lige – tako v ženski, kot tudi v moški konkurenci.

»Medtem, ko bi še v preteklem tednu tekme nemoteno lahko igralo le 13 od 34 klubov, se je stanje zdaj popravilo do te mere, da je na nadaljevanje prvenstva pripravljenih 29 klubov, 5 pa še ne. Tekmovanje bo za zdaj potekalo po prvotnem razporedu, kar pomeni, da bomo v okviru Sportklub prve odbojkarske lige spremljali obračune 10. kroga, tekme 7., 8. in 9. kroga pa bodo ekipe odigrale v prihajajočih tednih,« je dejal Branko Maček, sicer sekretar tekmovanj pri OZS.

Že pred tem je selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance Italijan Alessandro Chiappini objavil širši seznam 23 igralk, ki si bodo januarja poskusile priigrati svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih skušale priigrati. Naše čakata dva kvalifikacijska turnirja v skupini F, v kateri se pomerile z reprezentancami Češke, Latvije in Bosne in Hercegovine. Dekleta se bodo na pripravah predvidoma zbrala 22. decembra.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.