Naslovnica Gospodarstvo Blejska turistična kartica mobilnosti je zabeležila pozitivne rezultate

Blejska turistična kartica mobilnosti je zabeležila pozitivne rezultate

Avtor: Spletno Uredništvo

Podjetje Turizem Bled je že lani za obiskovalce gorenjskega turističnega bisera uvedel kartico mobilnosti. Pandemija in z njo povezane razmere so letos pri kartici povzročile več sprememb, vseeno pa so na Bledu beležili spodbudne rezultate.

 Blejska turistična kartica mobilnosti je zabeležila pozitivne rezultate

Veljavnost kartice so sicer podaljšali do 15. decembra, a so sledile nove omejitve NIJZ (foto: Canadianhockey91/sl.m.wikipedia.org) 

 

Podejtje Turizem Bled je na pobudo lokalne skupnosti, turističnega gospodarstva in skupnosti Julijskih Alp za goste Bleda lani uvedlo posebno turistično kartico mobilnosti. Prek nje so hoteli spodbuditi daljše bivanje na Bledu, usmeriti turistične tokove, povečati potrošnjo na destinaciji, povezati ponudnikov storitev in nastanitev, zagotoviti dodatno povezovanje s skupnostjo Julijske Alpe ter prispevati k večji uporabi javnega prevoza in drugih elementov zelene mobilnosti.

Potem pa se je marca letos začela pandemija koronavirusa in tudi kartica je doživela nekaj sprememb. »Letos je bila kartica v digitalni obliki, naročniki so jo dobilo po elektronski pošti, delovala je preko pametnega telefona, gostje pa so jo lahko tudi natisnili. Glede na situacijo je Turizem Bled število zahtevanih nočitev kot pogoj za pridobitev kartice s treh znižal na dve,« so informacije Turizma Bled posredovali s Slovenske turistične organizacije (STO).

Kartica mobilnosti je tako letos postala predvsem kartica ugodnosti in sicer za področja znamenitosti, aktivnosti, gostinskih storitev, mobilnosti, tiskovin… K projektu se je letos priključilo 165 ponudnikov nastanitev, ki so razpolagali s 217 objekti in skupno 4852 posteljami. Gostje so bili s kartico in njeno ponudbo zelo zadovoljni, tudi zato je podjetje Turizem Bled veljavnost kartice podaljšalo do 15. decembra.

Na žalost pa so se kmalu zatem začele stopnjevati omejitve gibanja zaradi drugega vala pandemije, tako da je bila kartica dejansko aktivna do 19. oktobra. Od 15. junija pa do tega dne, torej v skupno 122 dneh, je Turizem Bled izdal kar 12.306 kartic. To je 69% v primerjavi z lanskim letom, glede na letošnje dogajanje zaradi koronavirusa pa so tudi te številke presenetljivo dobre.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.