Naslovnica Šport Mariborski kolesarski dan za vse generacije

Mariborski kolesarski dan za vse generacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta konec tedna bo v štajerski prestolnici potekala že tradicionalna kolesarska prireditev za vse generacije. V Europarku Maribor pripravljajo že 11. po vrsti Europarkov kolesarski maraton, ki bo na sporedu v soboto, 25. maja.

Mariborski kolesarski dan za vse generacije11. Europarkov kolesarski maraton bo povezal vse generacije (foto: IP PR)

 

Športno-zabavni Europarkov kolesarski maraton, ki bo na sporedu v soboto, 25. maja, bo udeležence popeljal preko pisane štajerske pokrajine. Vsi kolesarji se bodo potegovali tudi za privlačne nagrade, med katerimi bo glavna električno kolo. Za še bolj pestro in zanimivo dogajanje bo na startno-ciljnem prostoru poskrbel znani BMX-kolesar, smučar in zavavljač Filip Flisar.

»Pravijo, da je za zdravo telo treba na kolo. S tem se strinjajo tudi v mariborskem Europarku, kjer letos ponovno pripravljajo tradicionalni kolesarski maraton. Pred Europarkom se bomo zbrali v soboto, 25. maja, od 9. ure dalje,« so zapisali v vabilu za javnost. Na voljo bodo tri različne trase. Družinska trasa bo dolga 12 km, ravninska se razteza na 41 km, razgibana pa na 68 km.

Pred začetkom večjih izzivov pa vse ljubitelje kolesarjenja vabijo na nezahteven ‘maraton’ za vse generacije, pri čemer bo organizirano vodenje in vsa potrebna tehnična pomoč. Najmlajše čaka vožnja po otroškem kolesarskem poligonu, na katerem se bodo lahko preizkusili tudi tisti s tricikli, s skiroji in z monocikli. Za dodatno dobro vzdušje bo poskrbljeno s spremljevalnim programom. Sicer bo vse povezano s kolesarjenjem na voljo vzporednem na sejmu koles in kolesarske opreme.

Kot vsako leto bo dogodek največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije tudi tokrat v znamenju dobrodelnosti. »Zbrana sredstva prijavnin bomo podarili Društvu HUMANITARČEK. V društvu s svojimi dejanji nesebično pomagajo ljudem v stiski, zato bomo donacijo z veseljem predali dobrim ljudem, ki verjamejo v boljši jutri,« je povedala center managerka Simona Mandl, ki tudi sama rada sede na kolo.

Prijave bodo odprte do četrtka (23. maja), v primeru slabega vremena dežja pa bo alternativni dan za kolesarski maraton že naslednji dan – v nedeljo, 26. maja 2019.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.