Naslovnica Trendi Obisk Koroške, Kromatika z gostom iz Francije in jazz koncert Moonlight Sky

Obisk Koroške, Kromatika z gostom iz Francije in jazz koncert Moonlight Sky

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko Prvi program Radia Slovenija danes in jutri gostuje v Ravnah na Koroškem, bo  Simfonični orkester RTV Slovenija v četrtek v Cankarjevem domu nastopil na 7. koncertu v sklopu cikla ‘Kromatika’, v nedeljo pa se napoveduje še 6. koncert iz serije ‘Jazz Ars All Stars’, kjer bo nastopila skupina ‘Moonlight Sky’.
Obisk Koroške, Kromatika z gostom iz Francije in jazz koncert Moonlight Sky

Gost Simfoničnega orkestra RTV SLO bo francoski čembalist Jean Rondeau (foto: Rusanova-HR/SOJ RTV SLO)

Prvi program Radia Slovenija je v sklopu gostovanj in oddajanj v živo iz številnih krajev po vsej Sloveniji tokrat obiskal Koroško. Danes in jutri namreč radijci gostujejo v gospodarskem središču koroške regije – Ravnah na Koroškem. Na Ravnah sicer prav letos praznujejo 70 . obletnico mesta, ki se je pred tem imenovalo Guštanj, ponaša pa se s 400-letno železarsko tradicijo.  Obisk pa ne bo posvečen le preteklosti, ampak tudi sedanjosti in prihodnosti Raven.

Simfoniki orkestra RTV Slovenija bodo v četrtek (7.  aprila) ob 19.30 v Cankarjevem domu nastopili na sedmem koncertu v sklopu abonmajskega cikla ‘Kromatika’. »Tokrat se jim bo na odru pridružil francoski čembalist Jean Rondeau, ki se po odmevnem ljubljanskem debiju oktobra 2020 ponovno vrača v Ljubljano. Z orkestrom bo nastopil kot solist v koncertu za čembalo Francisa Poulenca.

Dirigentka večera bo britanska, v Berlinu delujoča nekdanja fagotistka berlinske Komične opere Catherine Larsen-Maguire,« so pojasnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.  V nedeljo pa bo na vrsti še 6. koncert iz serije ‘Jazz Ars All Stars’.  Tokrat bo ta mesečni jazzovski dogodek zaznamoval nastop skupine ‘Moonlight Sky’, v kateri igrajo kitarist Miha Petric, basist Janez Moder, bobnar Žiga Kožar in klaviaturist Jan Sever.

Serija koncertov sicer poteka v sodelovanju s Cukrarno, novim ljubljanskim kulturnim centrom, saj kakovostne domače in tuje jazzovske zasedbe gosti Cukrarna bar. Vsi ti glasbeni dogodki pa se tudi neposredno prenašajo v eter na Programu Ars Radia Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.