Naslovnica Slovenija Na drugem kolesarskem kongresu o infrastrukturi in o izkušnjah

Na drugem kolesarskem kongresu o infrastrukturi in o izkušnjah

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden bo v ljubljanski Kristalni palači potekal 2. slovenski kolesarski kongres. Ob začetku kolesarske sezone za rekreativce bo predstavljena celotna slovenska kolesarska infrastruktura, pa tudi izkušnje pri projektiranju večjih projektov kolesarske infrastrukture.
Na drugem kolesarskem kongresu o infrastrukturi in o izkušnjah

Lani so se udeleženci 1. kongresa iz Dobrovnika podali na mini-izlet do Bukovniškega jezera (foto: educenter.si)

Jutri in pojutrišnjem (v sredo 6. aprila in v četrtek 7. aprila 2022) bo v ljubljanski Kristalni palači, ki se nahaja v sklopu poslovnega centra BTC, na vrsti 2. slovenski kolesarski kongres. Prvi kongres je bil lani 16. in 17. septembra v Dobrovniku, tokrat pa bo dvodnevni dogodek na sporedu že spomladi in sicer kar v prestolnici Slovenije. Pričetek kongresa bo v četrtek dopoldan ob 9.30.

Najprej bo govora o državnih kolesarskih povezavah, nato pa bosta predstavljena celotna slovenska kolesarska infrastruktura (tako trenutno stanje, kot tudi načrti za bližnjo prihodnost) in kolesarski turizem po dvanajstih slovenskih regijah. Pregled stanja po regijah bo zelo obširen in bo trajal vse do poznega popoldneva. Drugi dan kongresa pa bo potekal prek spleta oz. prek aplikacije Zoom.

Tu bo govora o izkušnjah pri projektiranju in gradnji večjih projektov kolesarske infrastrukture, katerih gradnja se je že začela, ali pa se bo še pričela letos.  Med drugim gre za projekte ‘Huda luknja, ‘Kolesarska povezava Bled-Bohinj’ in ‘Kamnik-Ljubljana’ , o izkušnjah glede razvoja kolesarskih površin v Mestni občini Ljubljana, pa tudi  o kolesarskih mostovih in o posebnostih gradnje kolesarske infrastrukture.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.