Naslovnica Šport Obeta se nov skakalski praznik na Ljubnem

Obeta se nov skakalski praznik na Ljubnem

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih se je pred tekmami svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji predstavila v ljubljanskem BTC-ju. Svoje pa so dodali še organizatorji tekmovanja, tekmovalke,vodstvo reprezentance in seveda tudi pokrovitelji. 

skakalkeTudi skakalke za ta konec tedna vabijo gledalce na ‘malo Planico z najboljšim vzdušjem na svetu’ (foto: sloski.si)

 

 V avli Kristalne palače v ljubljanskem BTC Cityju je prisotne pozdravil Jože Mermal, predsednik uprave BTC-ja. Slednji je goste najprej spomnil, da se nahajajo v najvišji stavbi v Sloveniji in nato skakalkam za tekmo svetovnega pokala na Ljubnem zaželel čim več dolgih skokov, pa tudi varnih. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali v pripravah na tekmo, da je danes skakalnica lepo pripravljena. Za prireditev pa od navijačev pričakuje odličen obisk in še boljše vzdušje.  

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je zahvalil pokroviteljem in medijem ter napovedal tri lepe dneve na Ljubnem: “Veseli me, da nas je danes z obiskom počastila tudi Ema Klinec. Malo imamo letos nesreče s poškodbami tako pri dekletih kot pri fantih. Vsa dekleta so do zdaj pokazala dobre skoke in tekme. Špela in Maja dobivata dostojne naslednice, kar me zelo veseli. To pomeni, da bo Ljubno še dolgo tu. Srečno vsem!

Letos bo na Ljubnem presežen rekord sodelujočih držav, saj je prijavljenih 18 reprezetnanc in 62 tekmovalk. Nastopil bo ves svetovni vrh z izjemo Daniele Iraschko-Stolz in naše Eme Klinec. Sicer sta v tej sezoni na sporedu le dve ekipni tekmi – prva je bila na Japonskem, druga pa bo na Ljubnem. Prijavljenih je devet ekip, kar je za organizatorje lepa številka. Za medije pa je to opozorilo, da se z ženskimi smučarskimi skoki resno ukvarjajo le v 9 državah na svetu. 

“Seveda je pred domačo tekmo prisotno nekaj nervoze. To je določena napetost tudi za mene. A v tekmovalnem ritmu smo že od novega leta, ko nimamo več nobenega časa. Svoje nastope stopnjujemo. V zadnjem obdobju smo pokazali res nekaj lepih uvrstitev med deseterico. Morda smo že malo nestrpni, a moramo ostati mirni, da bomo dosegli tisto, kar čakamo.

Na tekmo imamo običajno pripravo. Pričakujem, da bo vsa podpora in domače prizorišče dodalo tekmovalkam tisto potrebno, da bo vse šlo na pravo mesto tudi na skakalnici. Ekipo za moštveno tekmo bom določil po petkovi individualni tekmi,” je na novinarski konferenci pojasnil Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance. 

“Skoki so kar lepi, konstantni. Mogoče manjka še malo pri tehniki, sami postavitvi smuči v zraku, a delam na tem. Morda bi potrebovala še malo sreče z vetrom in potem bo prišlo tudi tisto pravo mesto, rezultat,” je svojo trenutno formo in želje pred tekmo opisala slovenska reprezentančna skakalka Nika Križnar. Dr. Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije pa je puncam zaželel veliko pozitivne energije in sreče, saj se hitro bliža tudi letošnje svetovno prvenstvo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.