Naslovnica Magazin Britanci so zadovoljni s Suzukiji

Britanci so zadovoljni s Suzukiji

Avtor: Spletno Uredništvo

Na spletni strani japonskega avto-moto giganta Suzukija so pred dnevi objavili podatke iz Velike Britanije, kjer se je po opravljeni nacionalni anketi glede zadovoljstva kupcev z avtomobili izkazalo, da so britanski uporabniki najbolj zadovoljni prav z izdelki znamke Suzuki. Podobnega mnenja so očitno tudi bralci revije ‘What Car?’, ki so pred kratkim ponovno okronali modela Celerio in Ignis. 

SU 34 bOčitno pri Suzukiju delajo dobro, saj je angleški kupec lahko zelo zahteven (foto: suzuki.si) 

 

Za zadovoljstvo pri Suzukiju je poskrbela odlična ocenitev (8,6 od najvišje možne ocene 10) britanskih trgovcev z vozili te znamke, ker jih uporabniki opisujejo kot zelo dostopne, zaupanja vredne in prijazne. Poleg tega so lastniki in uporabniki Suzukijevih avtomobilov v Veliki Britaniji zvesti tej avtomobilski znamki, ki je znana kot specialist za majhna in terensko prehodna vozila – na področju zvestobe kupcev je dosegla odlično oceno (8,5 od možne ocene 10).

Tudi na tekmovanju za britanski avtomobil leta 2019, ki ga vsako leto organizira revija ‘What Car?’, sta bila nagrajena modela Celerio in Ignis. Mali Celerio je ponovno zmagal v kategoriji mestnih avtomobilov s prodajno ceno, ki ni višja od 9.000 britanskih funtov (približno 10.250 evrov). Pohvali pa se lahko tudi v pogledu zanesljivosti (2018 What Car Reliability Survey) med majhnimi avtomobili, ker je premagal hyundai i10 ter tretjeuvrščeno Fiatovo pando.

V Združenem kraljestvu (ZK) trdijo, da tako veliko za tako malo denarja (‘Best Buy’) ne more ponuditi noben drug avtomobil. Letos je na podelitvi nagrad revije ‘What Car?’ slavil tudi ignis 1.2 Dualjet SHVS 2WD SZ5, ker je ta avtomobilček po mnenju novinarjev trenutno najboljši mali SUV v kategoriji takšnih vozil s prodajno ceno do 15.000 britanskih funtov. 

Tudi Institute of Customer Service, ki v ZK letno preverja zadovoljstvo potrošnikov z izdelki iz trinajstih sektorjev (med njimi je tudi avtomobilski sektor), je v teh dneh predstavila informacije glede zadovoljstva britanskih uporabnikov in uporabnic avtomobilov. Znamki Suzuki je tokrat uspel velik skok naprej, saj se je iz lanskega 44. mesta zavihtela na 15. mesto v skupni razvrstitvi in tako postala najbolje ocenjena avtomobilska znamka.

Znamka Suzuki je ob tem poskrbela še za nov rekord ob ocenjevanju (Automotive CSI score), ker se štirikolesni izdelki te znamke letos lahko pohvalijo z odlično oceno (CSI score: 83), medtem ko je povprečna letošnja ocena nekoliko nižja (CSI score: 78.9). Na spletni strani suzuki.si so še zapisali, da je to najboljši rezultat znamke Suzuki, od leta 2008, odkar obstaja britanski indeks zadovoljstva kupcev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.