Naslovnica Trendi O človeku, ki se gre boga zaradi ljubezni do bližnjih

O človeku, ki se gre boga zaradi ljubezni do bližnjih

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenska kina zadnji dan februarja prihaja film ‘Popolna kopija’. V filmu se glavni lik, ki ga igra Keanu Reeves, po smrti svoje družine odloči, da jo bo na vsak način vrnil med žive.

kanuBi se poslužili kloniranja svojih najbližjih? Kaj pa, če gre pri prenosu uma kaj narobe? Je klon še vedno ista oseba? (foto: Blitz Slovenija)

 

Film ‘Popolna kopija’ prikazuje vprašanje obuditve mrtvih v življenje ter načenja dileme, ki jih prinaša kloniranje človeških bitij. William (Keanu Reeves) je v filmski zgodbi vzoren mož, oče treh otrok in nevroznanstvenik brez zadržkov. Ko v avtomobilski nesreči umre njegova celotna družina, se William odloči, da jih bo za vsako ceno pripeljal nazaj v življenje z novim postopkom kloniranja, ki ga že leta razvija.

“Toda problem je, da kloniranje še nikoli ni delovalo na ljudeh in je tudi prepovedano z zakonom. A William je odločen, da se tokrat ne bo ustavil in da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da obudi svojo ženo in otroke. S tem krši pravila laboratorija, v katerem je zaposlen, se sooči s policijsko grožnjo in poizkuša ogroziti naravne zakone. Če gre med postopkom kaj narobe, so posledice lahko naravnost grozljive …,” so zgodbo strnili pri distributerju filma Blitz Sloveniji. 

Vloga Williama je bila za Keanua Reevesa drugačna od njegovih prejšnjih vlog, predvsem zaradi kompleksnosti lika in travmatičnih dogodkov, ki jih ta doživlja: “Igram očeta in znanstvenika, ki izgubi svojo družino. Ker smo vsi nekoč že nekoga izgubili, sem se z Williamom lahko povezal, ga razumel. In potem mučna misel: Kako jih lahko pripelješ nazaj? Prav ta misel je tista, zaradi katere je bilo igranje Williama tako zanimivo.” 

“Vprašanja, ki jih načenja film, so danes zelo pomembna. Obstaja veliko filmov in knjig, ki nam sporočajo, naj se ljudje nehajo igrati bogove, ker to niso. S Popolno kopijo nismo želeli obsojati. Gledalci razumemo Williama, da želi od mrtvih obuditi svojo družino. Čeprav vemo, da krši vsa pravila, zanj še vedno navijamo. Kaj pa bi vi storili, če bi bili v njegovi koži? Najbrž bi ravnali enako.

Film je privlačen tudi iz drugih razlogov. V prvi vrsti gre za znastvenofantastični triler, ki gledalca drži v napetosti od začetka do konca. Zgodba prikazuje nemoč posameznika v primerjavi z zlobno korporacijo, je pa tudi družinska drama, ki prikazuje odnos med možem in ženo. Ima tudi humorne vložke, zaradi katerih je ogled filma tudi zabaven,” pa pravi režiser Jeffrey Nachmanoff. Film POPOLNA KOPIJA prihaja v slovenske dvorane v četrtek, 28. februarja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.