Naslovnica Šport NZS vabi mlade nogometašice in nogometaše na informativni dan

NZS vabi mlade nogometašice in nogometaše na informativni dan

Avtor: Spletno Uredništvo

Nogometna zveza Slovenije se je pravkar lotila posebne promocije med šolarji. Mesec februar namreč je tisti čas v letu, ko šolarji in njihovi starši razmišljajo o prihodnosti. V preteklosti so mnogi mislili, da je nogomet pomembnejši od študija, potem pa so marsikje ugotovili, da je pomembno oboje. 

 NZS vabi mlade nogometašice in nogometaše na informativni dan

Šolanje mladih nogometašev je pomembno, saj nihče ne garantira, da bo prav vaš sin kmalu igral za Real Madrid (foto: SJ)

 

Sicer v Sloveniji po srednjih šolah obstaja več posebnih športnih razredov, vendar pa je še najbolj cenjena Gimnazija Šiška, ki je tudi specializirana za nogomet. Letos mineva že 18 let od pričetka sodelovanja nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška z Nogometno zvezo Slovenije (NZS), zato tam nedvomno razpolagajo z znanjem, izkušnjami ter dobrimi pogoji za kakovosten športni, študijski in osebnostni razvoj mladine.

NZS in Gimnazija tako vabita na letošnji informativni dan za osnovnošolce, ki bo na vrsti v petek, 14. februarja s pričetkom ob 12. uri. »Kandidatke in kandidati za nogometni oddelek se vpisujejo v program Gimnazija/š. Dijaki nogometnega razreda šolanje zaključijo z maturo, bivajo v dijaškem domu in trenirajo pod vodstvom trenerjev NZS. Za dijakinje bivanje v dijaškem domu ni obvezno,« so pojasnili z Gimnazije Šiška.

Podobno pa tudi ima Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) oziroma njegova Srednja tehniška in strokovna šola v svojem programu ‘ekonomski tehnik’ prav tako dobro razvit vzgojno-izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so uspešni v šolanju ter z resnim delom napredujejo tudi proti v rhunskem športu. V šolskem letu 2018/19 je bilo v obeh programih več kot 300 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 200 nogometašic in nogometašev.

Glede na to, da imajo v sodobnem nogometu osrednjo in ne vedno najbolj pozitivno vlogo menedžerji, pa bi v bodoče morda lahko začeli tudi s kakšnimi lekcijami iz pogodbenega in ekonomskega prava. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.