Naslovnica Trendi Novosti so dokumentarni filmi Čas brez časa, Sreča na ukaz in Sam pred vsemi

Novosti so dokumentarni filmi Čas brez časa, Sreča na ukaz in Sam pred vsemi

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Televiziji Slovenija se je v zadnjih dneh nabralo kar nekaj novosti. Potem, ko so pričeli z dobrodelno akcije za pomoč žrtvam potresa v Petrinji, so namreč na TV SLO napovedali kar tri nove dokumentarne filme.

Novosti so dokumentarni filmi Čas brez časa Sreča na ukaz in Sam pred vsemiSlovenska ‘standup’ scena je rodila tudi nekaj resnega – dokomentarec o svoji zgodovini (foto: TV SLO)

 

Prva programska novost na Televiziji Slovenija (TV SLO) sta dva nova dela aktualne dokumentarne serije ‘Družbeni fenomeni’. Najprej bo že v sredo, 13. januarja, ob 17.25 na TV SLO 1 na sporedu dokumentarec ‘Čas brez časa’, ki govori o nenehnem pomanjkanju časa v sodobni družbi. Naslednjo sredo, 20. januarja, prav tako ob 17.25, pa bo na vrsti še ‘Sreča na ukaz’, kjer bo govora o iskanju sreče in tudi o njeni komercializaciji.

Prihodnjo soboto, 16. januarja, pa se ob 20. uri obeta zelo zanimiv dokumentarni film in sicer bo govora o zgodovini ‘standup’ komedije v Sloveniji. Na TV SLO 1 bo na sporedu dokumentarec, ki so ga poimenovali ‘Sam pred vsemi’. Začetki sodobne standup komedije segajo v ZDA v obdobje ob začetku 2. svetovne vojne, med začetnike slovenske standup scene pa sodi Vinko Šimek, bolj znan kot Jaka Šraufciger.

Film je zelo svež, saj je pod roko režiserja Bojana Krajnca nastal lansko jesen v uredništvu Razvedrilnega programa TV SLO. RTV Slovenija in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) pa sta minuli teden sprožila tudi dobrodelno akcijo ob seriji katastrofalnih potresov na Hrvaškem. Zbrani denar bodo namenili za nakup opreme za šole, za potrebe otrok in mladostnikov ter tudi za bivalne enote za družine z otroki in mladostniki, ki so trenutno brez strehe nad glavo in spijo v avtomobilih oz. drugih zasilnih prostorih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.