Naslovnica Slovenija Novosti predvsem glede števila potnikov v javnih prevozih

Novosti predvsem glede števila potnikov v javnih prevozih

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnji vladni ukrepi v boju proti pandemiji koronavirusa so se ponovno dotaknili javnega prevoza potnikov. Od danes tako veljajo malce drugačne omejitve, predvsem glede največjega dovoljenega števila potnikov.
Novosti pred vsem glede števila potnikov v javnih prevozih

Novosti se tičejo vseh javnih prevozov, tudi tistih s taksiji  (foto:needpix.com)

Zaradi omejevanja rasti števila okužb koronavirusom COVID-19 so danes pričele veljati nekatere spremembe omejitev v javnem potniškem prometu, kot določa nov Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Tako v Sloveniji odslej veljajo dodatne omejitve, predvsem glede največjega dovoljenega števila potnikov.

»V javnih prevoznih sredstvih stojišča niso dovoljena z izjemo mestnih avtobusov in vlakov, kjer so stojišča dovoljena z razdaljo najmanj 1 meter in so ustrezno označena. Pri prevozih, ki se izvajajo s kombiji, je lahko v vozilu prisotnih največ šest potnikov, pri čemer mora biti sedež ob vozniku prost. Še vedno je za vse potnike obvezna uporaba zaščitne maske in spoštovanje priporočil NIJZ,« so sporočili z Ministrstva za infrastrukturo.

Niso pa dodali, da v istem (3.) členu Odloka o spremembi in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z boleznijo COVID-19 piše tudi, da je pri javnih linijskih prevozih, posebnih linijskih prevozih, stalnih izvenlinijskih prevozih in občasnih prevozih, ki se izvajajo z vozili kategorije M2 in M3,  število potnikov omejeno na število registriranih potnikov v vozilu, zmanjšano za sedeže desno od voznika in vrsto sedežev neposredno za voznikom.

Sicer pred dnevi sprejeti odlok še naprej določa tudi, da morajo potniki za vse prevoze v notranjem cestnem prometu izvajalcu storitve predložiti dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.