Naslovnica Šport Andreja Klepač ni presenetila prve igralke sveta

Andreja Klepač ni presenetila prve igralke sveta

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se večina ljubiteljev tenisa posveča aferi okrog Novaka Đokovića, pa se je v Avstraliji zaključil ženski turnir v Adelaidi. Ta turnir se je končal tudi s slovenskim uspehom, saj se je Andreja Klepač skupaj z Darijo Jurak Schreiber prebila v finale dvojic.
Andreja Klepač ni presenetila prve igralke sveta

Zmagovalki Adeleide v dvojicah Storm in Ashley ter drugouvščeni Andreja in Darija (foto: FB A. Klepač)

Večina ljubiteljev tenisa zadnje dni nestrpno spremlja, kaj se bo zgodilo z najboljšim moškim teniškim igralcem sveta Novakom Đokovićem, ki naj bi prav v naslednjih urah (jutri dopoldan po slovenskem času) prejel dokončno odločitev avstralskih oblasti o tem, ali lahko ostane v državi in nato konec tedna začne z nastopi na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kjer bi tako branil lansko zmago in lovil že 10. (!) lovoriko na tem turnirju Grand slama.

Medtem pa se je v Avstraliji danes dopoldan (seveda po slovenskem času), zaključil ženski teniški WTA 500 turnir v Adelaidi. Trenutno prva igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty je v finalu turnirja Adelaide International premagala sedmo nosilko Eleno Rybakino iz Kazahstana s 6:3 in 6:2 in tako drugič v zadnjih treh letih osvojila zanjo domač turnir. Ta turnir v največjem mestu avstralske zvezne pokrajine Južna Avstralija pa se je končal tudi s slovenskim uspehom.

Slovenka Andreja Klepač se je v paru s hrvaško igralko Darija Jurak Schreiber prebila vse do finala dvojic. Tam pa so se upi Koprčanke na novo prestižno zmago razblinili, saj se je prav globalna št. 1 Ashley Barty v paru z rojakinjo nenavadnega imena Storm (slov. ‘Nevihta’) Sanders s 6:1 in 6:4 na domačem terenu izkazala kot premočno za slovensko-hrvaško navezo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.