Naslovnica Trendi Novi videospot se imenuje Prelepi svet

Novi videospot se imenuje Prelepi svet

Avtor: Spletno Uredništvo

Ena izmed najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni King Foo je pravkar izdala nov single in hkratu tudi nov videospot zanj. Gre za nežno in hkrati mogočno skladbo Beautiful World.

Novi videospot se imenuje Prelepi svetBeautiful world je skladba, ki je zagotovo nad običajnim slovenskim povprečjem (foto: Agencija GIG).

 

Poznani po svoji energičnosti, avtentičnosti in nepredvidljivosti King Foo-ji ponovno prikazujejo širok spekter emocije in globine. Slovenski kvartet, ki ga sestavljajo Aleksandra Josić, Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik, od leta 2015 redno preseneča s kvalitetno glasbo, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Srbiji, Švici, na Hrvaškem, Portugalskem in celo na Kitajskem. Nov, že drugi album, se je začel s prvim singlom Rock the Sound, nadaljuje pa se še bolj emocionalno z ‘Beautiful World’. V tej pesmi izstopajo gospel vokali, ki jih je avtor glasbe Rok Golob, skladatelj, producent, multi-instrumentalist in bobnar skupine, izjemno vkomponiral v aranžma.

Mimogrede, prav spremni vokali si bili prepoznavni pri mnogih svetovno uspešnih ameriških skupinah, po drugi strani pa so ravno pri slovenskih bendih včasih manjkali. »Tako kot je gospel glasba resnice, glasba brez časovnih in prostorskih meja, takšna je nova skladba – s svojim močnim sporočilom se dotakne prav vsakogar. Pevka Aleksandra Josić pa jo je, kot ponavadi, še dodatno dvignila z doživeto interpretacijo in iskreno, notranjo energijo. Skozi globino čudovite melodije, ki se, kot naša želja biti vedno boljši, nenehno stopnjuje, se prepleta še čustveno besedilo.

To nas spodbuja, da se moramo najprej zazreti vase in s tem, ko najdemo iskreno ljubezen do sebe, dobimo moč, da lahko privlačimo zunanji svet, kot si ga zamislimo. Sprejemanje samega sebe, svojih čustev in iskanje moči v težkih trenutkih je čista ljubezen, ki nam daje lepe misli, lepe besede in z njo začrtamo našo okolico in svet,« sporočajo z Agencije GIG.
V videospotu pesmi Beautiful World režiser Matej Sušnik prikaže ‘ta čudoviti svet’ skozi barve, svetlobo in naravne pojave. Priprave na snemanje pa sicer niso bile romantične kot spot sam.

Na sredino ogromnega travnika v Medvodah so morali namreč v temi prinesti 250 kg težak klavir. Magičnosti videa pa sta potem zaznamovala predvsem rosa na klavirju in objemi luči.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.