Naslovnica Magazin Novi poskusi prevar prek lažnih podob Pošte Slovenije in storitve PayPal

Novi poskusi prevar prek lažnih podob Pošte Slovenije in storitve PayPal

Avtor: Spletno Uredništvo
Varuhi slovenskega spleta, ki so zbrani okrog projekta Varni na internetu, opozarjajo na nove poskuse spletnih prevar in sicer prek lažnih podob Pošte Slovenije in storitve PayPal.
Primer poskusa goljufije prek lažne strani slovenske Pošte (foto: FB Varni na internetu)

Varuhi slovenskega spleta, ki so zbrani okrog SI-CERT-a, oziroma okrog projekta Varni na internetu, so sporočili, da so v zadnjem času prejeli več prijav v zvezi z novimi poskusi spletnih prevar z lažnimi elektronskimi sporočili. Tokrat spletni goljufi uporabljajo lažne označbe Pošte Slovenije in storitve PayPal, da bi na vsak način prevarali uporabnika in se prilastili njegovega denarja.

»Želijo te prepričati, da na phishing spletno stran vpišeš podatke kreditne kartice oz. svoje uporabniške podatke. Če to storiš, svoje podatke posreduješ goljufom, ki nato hitro najdejo način, da ti ukradejo denar z računa! Phishing napadov je vsako leto več, najboljša obramba pred njimi pa smo mi sami,« ob zadnjem dogajanju priporočajo sodelavci projekta SI-CERT-a, oziroma projekta Varni na internetu.

Sumljiv znak, da je nekaj narobe, je že ta, da vsa vaša banka obvesti o nepričakovanem velikem prilivu denarja iz tujine, vi pa ne veste, zakaj bi vam sploh nakazali denar. Prav tako je sumljivo vsako sporočilo, ki obljublja velike zaslužke brez pravega dela. Podobno je nenavadno sumljiva zahteva, ki jo prejmete prek e-poštnega sporočila, da morate nekaj nujno narediti, sicer se bo zgodilo kaj hudega.

S SI-CERT-a in projekta Varni na internetu javnost redno obveščajo o vseh poskusih prevar na slovenskem spletu in na svojih spletnih kanalih delijo številne koristne nasvete, kako se goljufijam enostavno izogniti. Sicer pa so letos podobno serijo primer poskusov goljufij prek lažne strani slovenske Pošte zaznali že februarja, tako da pravzaprav ne gre za nič novega…

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.