Naslovnica Gospodarstvo Zadovoljstvo z obiskom sejma Expo real 2021

Zadovoljstvo z obiskom sejma Expo real 2021

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar se je v Münchnu končal največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2021. Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija je sodelovalo sedem slovenskih ponudnikov, ki so bili nad interesom obiskovalcev in sklenjenimi posli prijetno presenečeni.
Del letošnjega skupnega slovenskega razstavnega prostora na sejmu (foto: Spirit Slovenija)

Mednarodni investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že vse od leta 1998, danes pa šteje za največjo in najpomembnejšo tovrstno prireditev na območju celotne EU. Lansko leto je bil sicer sejem zaradi pandemije koronavirusa odpovedan, pred tem pa je po podatkih javne agencije Spirit Slovenija leta 2019 pritegnil natanko 46.747 obiskovalcev iz 76 držav ter 2189 razstavljavcev iz 45 držav.

Ob poudarjanju digitalizacije se na sejmu predstavljajo najrazličnejši segmenti sveta nepremičnin – prodaja, logistika, različne vrste poslovnih in stanovanjskih objektov, razvoj projektov, investicije, finance, trženje…. Letos pa so se na sejmu obširno posvetili posledicam pandemije koronavirusa za nacionalna gospodarstva in za nepremičninsko industrijo ter odgovornosti nepremičninske industrije v dobi akutnih podnebnih sprememb.

Sicer so na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora poleg agencije Spirit Slovenija s svojimi investicijskimi projekti predstavljali Regionalna razvojna agencija (RRA) Gorenjske, BSC Kranj d. o. o., RRA LUR, RRA Podravje-Maribor, RA ROD Ajdovščina, Občina Preddvor in pa tudi družba DUTB d. d. Slovenski razstavljavci so bili z udeležbo in s sklenjenimi posli pozitivno presenečeni.

Direktor SPIRIT Slovenija Tomaž Kostanjevec pa se je že ob otvoritvi sejma na slovenskem razstavnem prostoru sestal z generalno konzulko RS v Nemčiji, Mašo Šiftar, s katero sta spregovorila o novih priložnostih in o novih načinih promocije slovenskega gospodarstva na območju južne Nemčije, glede na spremenjene korona-razmere.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.