Naslovnica Slovenija Novi objekti Veterinarske fakultete in kampusa Medicinske fakultete

Novi objekti Veterinarske fakultete in kampusa Medicinske fakultete

Avtor: Spletno Uredništvo
Predstavniki Univerze v Ljubljani in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport sta danes podpisala pogodbi o sofinanciranju izgradnje novega objekta Veterinarske fakultete in kampusa Medicinske fakultete. Gradnja na obeh lokacijah bo skupno stala 135 milijonov evrov in se bo začela prihodnje leto.
Novi objekti Veterinarske fakultete in kampusa Medicinske fakultete

Tako naj bi ob koncu gradnje izgledala nova stavba Veterinarske fakultete UL (foto: UL/MIZŠ)

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je z Univerzo v Ljubljani pravkar podpisalo pogodbo o sofinanciranju gradenj novega objekta Veterinarske fakultete in kampusa Medicinske fakultete. Glede slednjega se obeta celovita prenova območja bivše Šempetrske vojašnice. V spodnjem delu kampusa Medicinske fakultete UL bodo predavalnice in prostori za praktične vaje, v zgornjih etažah pa laboratoriji.

Skupna vrednost investicije je ocenjena na 68.660.577,48 evra, od tega bo znesek sofinanciranja znašal 64.129.348,00 evrov, zaključek projekta pa je predviden šele za drugo četrtletje leta 2026. Druga gradnja bo namenjena Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, nova stavba bo zrasla poleg sedanjih objektov fakultete ob Cesti v Mestni log. Nov objekt bo razdeljen na dve medsebojno povezani stavbi.

»Višja stavba v petih etažah bo namenjena prostorom za pedagoško dejavnost in inštitutom, medtem ko bo nižja stavba v treh etažah namenjena prostorom klinik. Streha nižjega objekta bo urejena kot večnamenska zelena površina. Objekt bo omogočal izvedbo pedagoških, raziskovalnih in kliničnih procesov na najvišjem nivoju,« so pojasnili z MIZŠ. Vrednost investicije je 68.230.785,81 evra, sofinanciranje znaša 60.173.240,83 evra.

Tudi ta gradnja naj bi startala prihodnje leto, zaključena pa bo hitreje in sicer v drugem četrtletju leta 2025. Z MIZŠ so še poudarili, da sta projekta del naložb v okviru Načrta za okrevanje in odpornost za ozelenitev izobraževalne infrastrukture v Sloveniji, za kar bo Mehanizem prispeval skoraj 145 milijonov evrov. Poleg Kampusa Vrazov trg in novogradnje Veterinarske fakultete UL bodo sredstva namenjena še 15 drugim projektom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.