Naslovnica Trendi Novi in stari obrazi na letošnji Popevki

Novi in stari obrazi na letošnji Popevki

Avtor: Spletno Uredništvo

Na javni razpis za sodelovanje na festivalu Popevka 2019 so se izvajalci odzvali kar s 67 skladbami. Štiričlanska strokovna izborna komisija festivala je izmed vseh izbrala le 10 tekmovalnih skladb in eno dodatno – rezervno. Na Popevki 2019 bodo tako nastopili: Gašper Rifelj in Eva Boto, Rok Lunaček, Eva Hren, Dare Kaurič & New Swing Quartet, Vudlenderji, 2 B, Amadea Begovič, Ajda Stina Turek, Ana Soklič in Sergije Lugovski.

Med nove obraze Popevke sodi tudi Ajda Stina Turek (foto: osebni arhiv Ajde Stine Turek/RTV SLO)

 

Festival Popevka 2019 bo na vrsti septembra in sicer ga bo gostil studio 1 Televizije Slovenija. Na Popevki 2019 se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, podelili pa bodo šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija – veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca.

Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019. Lani je na Popevki okus gledalcev najbolj zadovoljila skladba ‘Če pomlad nikoli več ne pride’ v izvedbi Alexa Volaska. Med nagradami strokovne žirije je priznanje za najboljše besedilo skladbe prejel Nejc Podobnik za skladbo ‘Z očmi zaljubljenca v maju’, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo pa je dobil Gregor Ravnik za skladbo ‘Ti si’.

Nagrada za najboljšo priredbo je pripadla Matiji Krečiču za skladbo ‘Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje. Člani štiričlanske strokovne izborne komisije so sicer letos Neža Buh – Neisha, Matej Wolf, Primož Grašič in Cole Moretti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.