Naslovnica Trendi Novi filmi so Španski bezeg, Dežela nevarnih in Kako seksati

Novi filmi so Španski bezeg, Dežela nevarnih in Kako seksati

Avtor: Spletno Uredništvo
V prihajajočem tednu se v slovenskih kinematografih obetajo tri novosti. Prva je akcijski triler ‘Dežela nevarnih’, druga najstniška drama ‘Kako seksati’ in tretja novost srbski film ‘Španski bezeg’, oz. v izvirniku ‘Jorgovani’.
Novi filmi so Španski bezeg, Dežela nevarnih in Kako seksati

Z Oskarjem in številnimi drugimi nagradami nagrajeni Russel Crowe v filmu ‘Dežela nevernih’ (foto: cineplexx.si)

 

Akcijski triler ‘Dežela nevarnih’ (v izvirniku: ‘Land of Bad’) govori o ekipi specialne vojaške enote ZDA Delta Force, ki dobi posebno napadalno nalogo. Naloga pa se ponesreči in se zato spremeni v zahtevno reševalno operacijo. Film režiserja Williama Eubanka zaznamujejo številni akcijski prizori in znana igralska zasedba v kateri so Rusell Crowe, Liam Hemsworth, Luke Hemsworth, Milo Ventimiglia in Ricky Whittle.

Druga filmska novost, ki bo v slovenske kinematografe vstopila v četrtek, 14. marca, bo najstniška drama ‘Kako seksati’. »Tara, Skye in Em načrtujejo najboljše poletje doslej. Da bi obeležile svoj prehod v odraslost, se odpravijo na sanjske počitnice v grško letovišče Malia. Tara je še zadnja devica, ki bi to rada na vsak način spremenila, njeni prijateljici pa z veseljem sodelujeta v kaosu,« razkriva napovednik.

Ta produkcija je sicer prvi celovečerni film angleške režiserke in direktorice fotografije Molly Manning Walker, ki je bil na zadnjem festivalu v Cannesu nagrajen z vzporedno nagrado za najbolj obetajoče filme ‘Un Certain Regard’. Tretji novi film v tem tednu ‘Španski bezeg’ pa je srbski, da bolj srbski niti ne bi mogel biti. Celotna zgodba se vrti okrog podelitve nagrad za najboljšo serijo leta, ki se je udeleži vsa elita lokalne estrade.

Na podelitev sta vabljena tudi Katarina (Sloboda Mićalović) in Igor (Ivan Bosiljčić), ki sta oba zvezdi TV-ja in hkrati tudi par v zasebnem življenju. Ker se na prireditvi razkrijeta pravi in lažni obraz filmsko-TV industrije v Srbiji, glavnima likoma kmalu postane jasno, da je njuno življenje še precej večja melodrama od vseh filmov in serij. Film režiserja Siniše Cvetića sicer v originalu nosi naslov ‘Jorgovani’ – najbrž po glasbenem hitu v enem od filmskih prizorov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.