Naslovnica Trendi Nova serija Midva in 40. festival Melodije morja in Sonca

Nova serija Midva in 40. festival Melodije morja in Sonca

Avtor: Spletno Uredništvo
TV Slovenija je pravkar napovedala jubilejni 40. festival Melodij morja in sonca, poleg tega pa se je odločila, da za poletne nedeljske večere ponudi nekaj drugačnega. Na sporedu bo namreč angleška nadaljevanka v šestih epizodah ‘Midva’.
Nova serija Midva in 40. festival Melodije morja in Sonca

Petersenovi bodo v v središču pozornosti šest nedeljskih večerov zapored (foto: BBC/Drama Republic/Colin Hutton)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je napovedala bližnji 40. festival Melodij morja in sonca, ki bo na sporedu v soboto, 10. julija. V amfiteatru portoroškega Avditorija na RTV Slovenija se bo za pet festivalskih nagrad tokrat potegovalo dvanajst skladb. Festival bosta vodila izkušena Lorella Flego in Mario Galunič, na prvi pogled pa se zdi, da so tudi tokrat pristojni pripravili pester in za slovenske razmere kakovosten izbor udeležencev.

Nastopili pa bodo avtorji z naslednjimi skladbami: Samuel Lucas in Maja Založnik – ‘Kdo smo?’, Saša Lešnjek – ‘Kaj bi svet brez upanja’, Platana – ‘V globino srca’, Tomaž Hostnik – ‘Ti sploh ne veš’, Tatjana Mihelj – ‘Ples v dežju’, Rok Ferengja in Erosi – ‘Mlada luna’, Gedore – ‘Ona’, Gal Gjurin in Manca Fekonja – ‘Zvezda’, Sebastian – ‘Ne spim!’, Teo Collori in Franco Ceroici – ‘Kjer se cesta konča’, Boštjan Pertinač – ‘Plima’ in Eva Boto – ‘Kdo ti bo dušo dal’.

Že pred festivalom bo v nedeljo 4. julija na prvem programu TV Slovenija v najbolj udarnem večernem terminu na vrsti zanimiva novost. Pričela se bo namreč angleška nadaljevanka v šestih epizodah ‘Midva’. Zgodba serije govori družini Petersen. Douglas, Connie in njun sin Albie naj bi pred sinovim odhodom na fakulteto še zadnjič z nahrbtniki potovali po svetu kot družina.

»Taka je vsaj Douglasova zamisel, ki zelo rad načrtuje vnaprej in se svojih načrtov drži. Toda preden se odpravijo na pot, mu žena Connie pove, da ni prepričana, da bi rada nadaljevala njuno skupno življenje. Douglasov svet se ustavi, a se trdno odloči, da jo bo prepričal, da ostaneta skupaj. Računa, da mu bo to uspelo na potovanju,« razkriva napovednik nove serije, za katero stoji slavna angleška televizijska korporacija BBC.

V seriji, ki je bila posneta po knjigi Davida Nichollsa, igrajo Tom Hollander (Douglas), Saskia Reeves (Connie) in Tom Taylor (Albie). Nanizanka ‘Midva’ bo na na TV Slovenija 1 sporedu vsako nedeljo od 4. julija pa vse do 8. avgusta, vsakič točno ob 20. uri. Nato pa bo vsak del še 30 dni po predvajanju na voljo prek videa zahtevo oziroma arhiva na rtvslo.si/tv. Sicer pa gre za zanimivo žanrsko novost na slovenskem TV-trgu, vsaj kar se nedeljskih večerov tiče.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.