Naslovnica Trendi Nova koristna rubrika Vremenski obet za vikend potep

Nova koristna rubrika Vremenski obet za vikend potep

Avtor: Spletno Uredništvo
Dopoldanska oddaja Televizije Slovenija Dobro jutro bo od petka vsebinsko bogatejša za nadvse koristno rubriko ‘Vremenski obet za vikend potep’. Na sporedu bo namreč posebna vremenska napoved za ves konec tedna, s posebnim poudarkom na razmere za športne aktivnosti na odprtem, na razmere v gorah in razmere ob morju.
Nova koristna rubrika Vremenski obet za vikend potep

Deskarji uživajo v burji pred piransko Punto, v ozadju zasnežene Alpe (foto: SJ)

Oddaja prvega programa Televizija Slovenija ‘Dobro jutro’ bo odslej vsak petek, ko oddajo pripravljajo na TV Koper, ob 9.30 postregla za nadvse koristnimi informacijami za vse tiste, ki bi radi konec tedna preživeli zunaj na odprtem. V novi rubriki ‘Vremenski obet za vikend potep’ bodo televizijci sodelovali z meteorologi z Agencije za okolje RS (ARSO) in z drugimi državnimi strukturami.

Posebna pozornost bo namreč namenjena vremenskim razmeram v gorah in neposredno ob morju. Voditeljicama oddaje iz koprskega TV-studia Karin Sabadin in Erter Pust se bo pred kamerami vsakič pridružil en od šestih meteorologov z Agencije za okolje RS, da bi javnosti skupaj predstavili koristne podrobne informacije o vremenu po Sloveniji in svetovali glede  priporočljivih lokacij ter glede priporočljivih dejavnosti na odprtem.

Prav tako bodo posebej pozorni na izjemno hitre in akutne vremenske spremembe. Slednje so v zadnjih letih postale vse pogostejše, zaradi vse večjega ogrevanja planeta pa sproščajo več energije in so zato tudi bolj nevarne. V novi rubriki bo tako govora o višini, trdnosti in preobraženosti snega, nevarnosti snežnih plazov, oblačnosti, vidljivosti, nihanjih temperatur zraka, razmerah v gorah, jakosti in smeri vetra, UV indeksu, temperaturah morja, jezer in rek…

Sicer pa je v okviru oddaje ‘Dobro jutro’ vsak petek okrog 7.30 na sporedu tudi rubrika ‘Gremo na morje’, v kateri predstavniki Uprave RS za pomorstvo predstavljajo napoved razmer na morju, podajajo podatke z oceanografskih boj, napovedi plimovanja, vzvalovanosti in temperature morja, morebitna aktivna opozorila v zvezi s poplavljanjem morja, povišanim valovanjem, močnim vetrom ter še posebej glede morebitnih neviht nad morjem.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.