Naslovnica Šport Vrača se največja rekreativna gorsko kolesarska dirka MBT Slavnik

Vrača se največja rekreativna gorsko kolesarska dirka MBT Slavnik

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dveh letih vsiljene pavze se letos vrača največji rekreativni gorsko kolesarski maraton v Sloveniji – MTB Slavnik. Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina bosta 8. maja gostila preizkušnjo, ki bo potekala v neokrnjeni naravi Slavnika, Čičarije, Podgrajskega in Matarskega podolja. Letos se bo trem različno dolgim progam pridružila še družinska trasa.
Vrača se največja rekreativna gorsko kolesarska dirka MBT Slavnik

Gneča na startu preizkušnje MBT Slavnik v pred-koronskih časih (foto: MBT Slavnik/Simon Rebula)

Letos se 8. maja med žive ponovno vrača tudi največji rekreativni gorsko kolesarski maraton v Sloveniji – MTB Slavnik, ki ga pripravljata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina. Zadnji dve leti so morali organizatorji obe predvideni preizkušnji odpovedati in sicer zaradi pandemije koronavirusa Covid 19, oziroma zaradi državnih omejitev za množična druženja in športne dogodke.

Letos pa se preizkušnja za kolesarje rekreativce MTB Slavnik vrača v velikem stilu – organizatorji bodo namreč trem trasam v dolžini 29, 50 in 81 km dodali še precej manj zahtevno družinsko dogodivščino na 9-kilometrski razdalji. Udeleženci tekmovanj na 50-kilometrski in na 81-kilometrski trasi se bodo na gorskem cilju potegovali tudi za prestižne nazive ‘kralja in kraljice Slavnika’.

Organizatorji preizkušnje MBT Slavnik so poudarili še dejstvo, da je število prijav za maraton omejeno na 522 in svetovali, naj se zato rekreativci in rekreativke čim prej prijavijo za nastope. Poleg tekmovalnega programa pa bo startno-ciljni prostor ponudil pestro dogajanje za udeležence in obiskovalce, z mini MTB poligonom, odrskim programom in podelitvijo priznanj najboljšim. Na pobočjih Slavnika pa bo potekalo tudi iskanje Garmin zaklada.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.