Naslovnica Slovenija Nova Gorica bo gostila prvi letošnji vinski festival

Nova Gorica bo gostila prvi letošnji vinski festival

Avtor: Spletno Uredništvo
V petek, 25. marca se v Novi Gorici pričenja prvi letošnji vinski festival, ki so ga poimenovali Park Wine Stars. Tako se hkrati v Sloveniji začenja spomladanska sezona vinsko-kulinaričnih prireditev, ki vsem udeležencem zagotavljajo vrhunsko degustacijsko izkušnjo.
Nova Gorica bo gostila prvi letošnji vinski festival

Prizor s festivala Park Wine Stars iz leta 2020 govori o velikem zanimanju strokovne in laične javnosti (foto: PR Hit )

Festival Park Wine Stars bo v petek (25. marca) zvečer potekal v novogoriškem hotelu Park, kjer bodo vinske arome nadgradili s kulinaričnimi kreacijami najboljših Hitovi kuharjev, poleg tega pa bo za ljubitelje vin pripravljen tudi poseben strokovni someljejski kotiček. Festival Park Wine Stars, ki bo na vrsti že sedmič, bo tako obiskovalcem ponudil priložnost za individualne degustacije, napovedujejo pa tudi pogovore s kar dvajsetimi primorskimi vinarji.

»Posebna pozornost bo tudi tokrat namenjena vinom iz vseh štirih vinorodnih okolišev vinorodne dežele Primorska (Brda, Vipavska dolina, Kras, Slovenska Istra). Organizatorji so vinarje spodbudili, da v festivalski izbor vključijo tudi vina iz starih lokalnih, tradicionalnih in avtohtonih sort tega prostora, ki bodo kot posebnosti nedvomno spodbudile zanimanje obiskovalcev,« napovedujejo iz družbe Hit d.d., ki pripravlja dogodek.

Velja dodati zanimivo informacijo, da je v Hotelu Park zaposlenih kar 10 someljejev, kar je poseben rekord med slovenskimi restavracijami. Festival Park Wine Stars je torej namenjen tako poznavalcem vin, kot tudi vsem laikom, ki želijo bolje spoznati s svetom vin. Hkrati pa se s festivalskim dogajanjem promovira turistična destinacija Nova Gorica, oziroma kar širše območje vinorodne regije Primorske.

Festival bodo tokrat s svojimi kulinaričnimi kreacijami oplemenitili Hitovi kuharji, ki prihajajo iz štirih novogoriških in enega kranjskogorskega hotela te hotelirsko-igralniške družbe. Ker se k dobremu vinu, dobi hrani in dobri družbi zelo lepo prilega tudi dobra glasba, bo za ta segment uživanja zadolžen trio Three Steps to Heaven.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.